Την απόρριψη των ενστάσεων κατά της παράστασης πολιτικής αγωγής του Δημοσίου και του ΟΤΕ που υπέβαλαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Την τελική απόφαση θα λάβει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στην επόμενη συνεδρίαση του.
Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι τόσο ο ΟΤΕ όσο και το ελληνικό Δημόσιο έχουν δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής καθώς υπέστησαν βλάβη από την υπογραφή της συμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εισαγγελέας στην πρόταση της προς το Δικαστήριο η σύμβαση 9002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ πράγματι προκάλεσε βλάβη στον οργανισμό από τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηιότητα.
Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας η περιουσία του ΟΤΕ θίχτηκε καθώς οι υπάλληλοι και τα στελέχη του είναι εκείνοι που κατά την κατηγορία δωροδοκήθηκαν. Κατα την εισαγγελέα μάλιστα το Δημόσιο έχει δικαίωμα παράστασης με δεδομένο οτι υπέστη βλάβη και η δική του παρουσία αφού είναι μέτοχος του ΟΤΕ.
Μετά την πρόταση της εισαγγελέως οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση εξέφρασαν εκ νέου τις αντιρρήσεις τους υποστηρίζοντας οτι ο ΟΤΕ ειναι ο μόνος που μπορεί να παρασταθεί και μάλιστα μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.
Για μία ακόμα φορά μάλιστα υποστήριξαν ότι η όποια ζημιά υπέστη το Δημόσιο αποκαταστάθηκε μέσω της συμφωνίας συμβιβασμού που υπογράφει με τη Siemens. Επίσης, σήμερα τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της τήρησης μαγνητοφωνημένων πρακτικών της διαδικασίας, αιτημα το οποίο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καθώς όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της έδρας “δεν υπάρχει η υποδομή σε καμμία από τις αίθουσες”.