Να τι Βάζει στα Μακαρόνια με Κιμά ο Άκης Πετρετζίκης και Γίνονται Τόσο Νόστιμα

Κοινοποίηση:
thehomeissue_makaronia-620x354

Δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Καθησυχαστικοί παραμένουν οι επιστήμονες για την “αγνώστου προελεύσεως ραδιενέργεια”
    Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 18:40
    Που εντοπίστηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

    Καθησυχαστικοί είναι οι υπεύθυνοι του Δημόκριτου για τις ποσότητες ραδιενέργειας που εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας. Όπως επισημαίνουν, παρόμοια ευρήματα έχουν αναφερθεί και σε άλλες χώρες ενώ ακόμη αναζητείται η προέλευσή της.

    Το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106).

    Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοίνωσε ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου ανιχνεύθηκαν εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας μας.

    Παρόμοια ευρήματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβενία. Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, πρόκειται για μη αναμενόμενα ευρήματα, τα οποία, αν και δεν έχουν καμία ραδιολογική σημασία, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσής τους.

    Οι μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού δικτύου των συνεργαζομένων με αυτήν εργαστηρίων ανίχνευσαν στην ατμόσφαιρα ίχνη ρουθηνίου-106 σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, κάτω των πέντε χιλιοστών του μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο αέρα (mBq/m3).

    Πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, «οι οποίες δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή για το περιβάλλον. Κατά συνέπεια, δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας».

  2. Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τον πρώτο τους πυρηνικό αντιδραστήρα
    Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 18:44
    Η κατασκευή του οποίου δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το 2023.

    Ως “μεγάλο κατόρθωμα” παρουσιάζουν στην Άγκυρα την απόφαση να κατασκευαστεί ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας της Τουρκίας και μάλιστα μία ανάσα από τα ελληνικά νησιά.

    Πιο συγκεκριμένα η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα θα συνδυαστεί με τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, δηλαδή το 2023, μία επέτειο που στιγματίστηκε με την μικρασιατική καταστροφή (1922) και τον ξεριζωμό ελληνικών πληθυσμών από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

    Δεν αποκλείεται ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας να κατασκευαστεί αποκλειστικά από ρωσικά χέρια, κάτι το οποίο είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Τι θα σημαίνει άραγε αυτό για την ήδη περικυκλωμένη από πυρηνικούς σταθμούς Ελλάδα;

  3. ΔΝΤ: Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχει βελτιωθεί αλλά ελλοχεύουν κίνδυνοι
    Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 16:24
    Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έχει ενισχύσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα,

    αλλά οι χαλαρές νομισματικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες με φόντο τον χαμηλό πληθωρισμό αυξάνουν τους μεσοπρόθεσμους κινδύνους, όπως προειδοποίησε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

    Το ΔΝΤ, του οποίου οι φθινοπωρινές συναντήσεις με την Παγκόσμια Τράπεζα ξεκινούν στην Ουάσινγκτον αργότερα αυτή την εβδομάδα, σημείωσε επίσης ότι οι κίνδυνοι μετατοπίζονται από τις τράπεζες, που έχουν ενισχύσει τους ισολογισμούς τους, στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς τα πιστωτικά περιθώρια (credit spreads) συμπιέζονται, η αστάθεια μειώνεται και οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται.

    «Ενώ η αυξημένη διάθεση για ρίσκο και η αναζήτηση αποδόσεων είναι μια ευπρόσδεκτη και επιδιωκόμενη συνέπεια των μη συμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής?υπάρχουν κίνδυνοι εάν αυτές οι τάσεις αυξηθούν πολύ», ανέφερε το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεση για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

    Η παρατεταμένη αναζήτηση αποδόσεων έχει αυξήσει την ευαισθησία του χρηματοπιστωτικού συστήματος απέναντι σε κινδύνους αγοράς και ρευστότητας, ανέφερε το ΔΝΤ, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα αυτούς τους κινδύνους.

    Το ΔΝΤ κάλεσε τους εθνικούς ρυθμιστικούς φορείς να εξετάσουν προσεκτικά τις όποιες προτάσεις που θα χαλαρώσουν ουσιαστικά τους κανόνες αναφορικά με τα κεφάλαια, τη ρευστότητα ή τη συνετή διαχείριση «ενόψει της δυνατότητας να δημιουργήσουν προβλήματα στην ατζέντα της παγκόσμιας κανονιστικής εναρμόνισης».

    Η βελτίωση στη βραχυπρόθεσμη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στηρίζεται από μια ευρείας βάσης ανοδική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

    Χθες, το ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2017 κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στο 3,6% και στο 3,7% για το 2018, συγκριτικά με τις προβλέψεις του τον Απρίλιο και τον Ιούλιο, χάρη στην αύξηση του εμπορίου, των επενδύσεων και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

    Ωστόσο, οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες βρέθηκαν σε διαφορετικές φάσεις σε ό,τι αφορά την περιστολή της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) ενίσχυσε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων από τότε που ξεκίνησε τον κύκλο σύσφιξης της πολιτικής της στα τέλη του 2015, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί από τα αρνητικά επιτόκια και τις αγορές ομολόγων.

Comments are closed.