Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της πατρίδας μας:»Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών»!

Κοινοποίηση:
alvania-sxoleio

Με αφορμή την ίδρυση ενός ακόμη αλβανικού σχολείου στην Ελλάδα (στην Καλαμαριά) και την ανάληψη από τον εκδοτικό οίκο »Αλμπα» της εκτύπωσης…των βιβλίων και όποιων άλλων διδακτικών βοηθημάτων χρειαστούν, αξίζει να μαθευτεί το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται οι μαθητές των αλβανικών σχολείων.

Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως… έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για να ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και η Ελλάδα το πράττει, χωρίς να θέσει κανένα απολύτως όρο), όπως αναφέρει η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα himara.gr .

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν… Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

Να σημειωθεί πως στο βιβλίο Γεωγραφίας δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, παρά μόνο πως στη χώρα οι διάφορες μειονότητες (Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι) αγγίζουν συνολικά το 2%, ενώ τους Βλάχους, που στην πλειονότητα τους έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, τους χαρακτηρίζει «πολιτιστική μειονότητα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Τελικά, έχουμε την πιο ΗΛΙΘΙΑ κυβέρνηση και τους μεγαλύτερους προδότες πολιτικούς σε ολόκληρο το σύμπαν. Και μόνο που διάβασα το παραπάνω άρθρο, τρελάθηκα. Διώξτε τώρα όλους τους τηγανόσβερκους από την Ελλάδα μαζί με όλα τα λαθροΟΡΚ.

  2. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΒΡΩΜΟΑΛΒΑΝΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΤΗΓΑΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΥΝΕΙ ΤΑ ΑΡΙΔΙΑΤΟΥ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ

  3. και κοσοβο που ηταν τηϛ σερβιαϛ,μονοι τουϛ ηρθαν οι αλβανοι χωριϛ χαρτια,και σε 20 χρονια τουϛ το πηραν!αυτα μου τα ειπε εναϛ σερβοϛ.

  4. ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ .

  5. Καμμια ανησυχια, παιδια. ΚΑΙ αυτο το ζητημα θα επιλυσει η Χρυση Λοβοτομη οταν ερθει στα πραγματα.

  6. O ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα έκανε το εκκαθαριστικό του χρέος απέναντι στους δοσίλογους τουρκαλβανούς τσάμηδες που συμμάχησαν με τους γερμαν-ούννους του άξονος ενώ ο ανηψιός του Αρης Βελουχιώτης κυνηγούσε τα υπόλοιπα ελληνικά αντάρτικα κατ’εντολήν του κομματικού του οργάνου του ΚΚΕ χωρίς να ανοίξει γερμανικό ρουθούνι. Είπατε κάτι;

Comments are closed.