ΝΕΑ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ… Ανοίγει ο δρόμος για σκυλίσιο κρέας στα ελληνικά σούπερ μάρκετ!

Κοινοποίηση:
skylos

Η επιμονή Κινεζικών εταιρειών για την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ φαίνεται να πιάνει τόπο και διόλου απίθανο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάτι που χαρακτηρίζεται ως φρίκη να αποτελεί καθημερινότητα και στη χώρα μας.

Οι Κινέζοι λοιπόν δεδομένου ότι και οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι ασιατικοί λαοί αρέσκονται να γεύονται κρέας σκύλου έχουν προχωρήσει σε σαφή αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτραπεί η εισαγωγή και εμπορία σκυλίσιου κρέατος και στις χώρες – μέλη της.

Μάλιστα ήδη κυκλοφορεί η είδηση ότι από φέτος το κρέας σκύλου θεωρείται βρώσιμο και εμπορεύσιμο είδος ύστερα από σχετική αίτηση της εταιρείας «Xinshipu Ltd» η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο.

Μοιάζει λοιπόν περισσότερο από σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί το πράσινο φως για την εισαγωγή κατεψυγμένων κρεάτων από εκτροφή σκύλων στην ελεύθερη αγορά σε όλα τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ και άρα και στα Ελληνικά!

Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές που έχουν δεχθεί την αίτηση της «Xinshipu Ltd», δήλωσαν ότι «δεν είναι παράνομη η πώληση εφόσον τα προϊόντα υπόκεινται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους και θα έχουν τακτική πιστοποίηση».

Ο πιο σημαντικός όμως σύμμαχος των ασιατικών επιχειρήσεων αυτού του είδους είναι η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση η οποία για χρόνια τώρα δέχεται την εισαγωγή στην Κίνα ορισμένων ειδών κρέατος όπως το κουνέλι και το άλογο που στη χώρα θεωρούνται ιερά.

Θέτει λοιπόν ζήτημα αμοιβαιότητας για τη διακίνηση κρέατος σκύλου και στην Ευρώπη!

notioanatolika.gr/index.php/thema/3917-anoigei-o-dromos-gia-skylisio-kreas-sta-soyper-market-tis-elladas

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΊΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΙΚΗ.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Έτσι. Πρέπει να καταλάβουμε ως καταναλωτές ότι έχουμε δύναμη. Αυτοί πρέπει να μας παρακαλάνε να πάμε στα μαγαζιά τους και όχι το αντίθετο. Όποιο σουπερμαρκετ «φροντίσει» να προμηθευθεί κρέας σκύλου πρέπει να γίνει αντικείμενο μπουκοταζ από κάθε έλληνα καταναλωτή. Αφού θέλει να ευχαριστήσει κινέζους, ας δουλέψει μόνο με κινέζους και ας δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος και ποιος χαμένος !

Comments are closed.