ΝΕΚΡΟΣ από λαθροθήρες ο μεγαλύτερος ελέφαντας της Αφρικής – Δηλητηριάστηκε με βέλος και αποκεφαλίστηκε (φωτό)

Κοινοποίηση:
s1

Ο Satao βρέθηκε νεκρός και αποκεφαλισμένος.

Το πτώμα του βρέθηκε στις αρχές του μήνα, αλλά μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε επισήμως ο θάνατός του. Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν πως για αυτούς είναι μια θλιβερή απώλεια και πως ο θάνατος του Satao είναι η κορυφή του παγόβουνου.

s2

Όπως διαβάζουμε στο lifo.gr, η Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων με Εξαφάνιση Ειδών (CITES) έδωσε στη δημοσιότητα αποθαρρυντικά στοιχεία για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας. 20.000 ελέφαντες της Αφρικής έπεσαν θύματα το 2013.

Τα νούμερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση είναι παρόμοια και για το 2012, αν και η ανοδική τάση στην λαθροθηρία ελεφάντων σταμάτησε το 2011. Η CITES τονίζει ότι τα διεθνή μέτρα προστασίας δεν κατάφεραν να μειώσουν την λαθροθηρία του αφρικανικού ελέφαντα, παρόλο που για πρώτη φορά πέρυσι κατασχέθηκε περισσότερο ελεφαντόδοντο στην Αφρική απ’ό,τι σε χώρες προορισμού του στην Ασία.

s3

Στην σημερινή έκθεση της, η CITES επισημαίνει επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις για μια αύξηση της λαθροθηρίας ελεφάντων της Ασίας, αν και δεν υπάρχουν συνολικά στοιχεία από τις ασιατικές χώρες.

s4

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: