Νεκρός ο Ρώσος πράκτορας που “κάρφωσε” στην CIA μεγάλο δίκτυο Ρώσων κατασκόπων στις ΗΠΑ – Τι είχε πει για αυτόν ο Β.Πούτιν

Κοινοποίηση:
poteyiev

Νεκρός στις ΗΠΑ, όπου ζούσε, βρέθηκε o Ρώσος πρώην συνταγματάρχης Αλεξάντερ Ποτέγεφ, ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην στη χώρα του για προδοσία, καθώς είχε αποκαλύψει μία ομάδα ρώσων μυστικών πρακτόρων που δρούσαν στις ΗΠΑ και οι οποίοι αποτελούσαν το μεγαλύτερο δίκτυο κατασκοπείας της χώρας από την εποχή του “Ψυχρού Πολέμου”.

Το 2010 ο αξιωματούχος αποκάλυψε τις ταυτότητες των Ρώσων πρακτόρων που βρίσκονταν στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα 10 να συλληφθούν. Μεταξύ τους και η εντυπωσιακή Άννα Τσάπμαν, η οποία μετά την ανταλλαγή της κατάφερε να ακολουθήσει καριέρα μοντέλου στην Ρωσία.

Ολοι ήταν πράκτορες “εν υπνώσει”. δηλαδή είχαν “φυτευτεί” για να αναλάβουν δράση συγκεκριμένη στιγμή.

Ενας άλλος είχε συλληφθεί στην Κύπρο, αλλά κατάφερε να διαφύγει

Οι ρώσοι κρατούμενοι ανταλλάχθηκαν με τέσσερις Αμερικανούς που είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία από τη Μόσχα και κρατούνταν στη Ρωσία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο νεκρός είχε συγκεντρώσει την προσοχή του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, για τον οποίο ο τελευταίος είχε πει: “Να θυμάται ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το κακό που έκανε στην πατρίδα του και θα το βρούμε όπου κι αν κρυφτεί”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: