“Φύγετε από εδώ! Στο δι@ολο!”, φωνάζουν οι γυναίκες στο Κράματορσκ του Ντονέτσκ στους φιλορώσους αντάρτες ζητώντας τους να εγκαταλείψουν την ανατολική επαρχία της Ουκρανίας.
Στο χωριό Σεμγιονόφκα της Σλοβιάνσκ, τραγική φιγούρα είναι η 80χρονη Zinaida Patskan, της οποία το σπίτι είναι ανάμεσα σε αυτά που κατέστρεψαν οι φιλορώσοι αντάρτες σε επιθέσεις τους.
Οι περίφημοι «ουκρανοί» στρατιώτες που θα έστελνε η Ίουλία Ξεσχισένκο για να καταστρέψουν με ουκρανικούς πυραύλους τα 6.000.000 Ρωσόφιλους της Ουκρανίας, φαίνεται ότι δεν τα «έχουν καταφέρει» τόσο καλά και η ουκρανική προπαγάνδα του δεξιού μετώπου και των άλλων ναζί της Ουκρανίας σκέφτηκε ένα πιο πρωτότυπο τρόπο καταστροφής: διέταξε όλες τις βυζαρούδες και χοντρόκωλες νοικοκυρές που κατοικούν κοντά σε στρατόπεδα ρωσσόφιλων να «προτάξουν τα -πάλαι ποτέ στητά- χοντοστήθη τους» και να τους περικυκλώσουν ασφυκτικά, ασκώντας πλέον «υψηλή πίεση διαμαρτυριών» στον Πούτιν που τις έχει καταφοβηθεί, τόσο παχειές σαν μεταλλαγμένες αγελάδες που είναι…!