Ντάισελμπλουμ: Οι νέες προτάσεις της Ελλάδας θα συζητηθούν αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης (βίντεο)

Κοινοποίηση:
ntaiselmploum

H δήλωσή του πριν από λίγα λεπτά

“Πρέπει να δούμε νέες προτάσεις. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα και ο χρόνος πολύ περιορισμένος. Δεν θα δώσουμε σινιάλο στην ΕΚΤ γιατί είναι ανεξάρτητος θεσμός. Ελπίζω ότι αύριο το πρωί οι Έλληνες θα μας στείλουν τη νέα αίτηση για να ξεκινήσει η διαδικασία”.

Νέο Eurogroup αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να συζητηθεί το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα προανήγγειλε ο επικεφαλής της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο Φινλανδος υπουργός οικονομικών υπογράμμισε ότι η Αθήνα αναμένεται να καταθέσει νέο αίτημα χρηματοδότησης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διασώσεων “εντός των επόμενων ωρών”.

«Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση. Το ξέρουμε εμείς και οι συνάδελφοι γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα όσο μιλάμε», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Το Eurogroup περιμένει νέα ελληνική επιστολή με ξεκάθαρες προτάσεις, υπογράμμισε. «Θέλω να πιστεύω ότι οι Ελληνες αύριο θα μας στείλουν τη νέα επιστολή για να αρχίσουμε να δουλεύουμε».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα εκτιμά την κατάσταση στην Ελλάδα μέρα με τη μέρα. «Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε σινιάλο στην ΕΚΤ. Είναι ανεξάρτητη.», τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: