Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τα ανασφάλιστα ΙΧ…Δώστε 20€ για να μην “τρέχετε” μετά με τα τσουχτερά πρόστιμα!

Κοινοποίηση:
k3

Τη διαδικασία για οριστική διαγραφή ανασφάλιστων Ι.Χ θέτει το υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό να απεμπλακούν αρκετοί πολίτες από ένα αυτοκίνητο δεν βρίσκεται πλέον στην κατοχή τους, είτε γιατί έχει καταστραφεί είτε γιατί έχει κλαπεί είτε γιατί έχει πουληθεί. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, η διαδικασία θα γίνεται με ένα μικρό κόστος των 20 ευρώ και όποιος την ολοκληρώσει θα απαλλαγεί από το άγχος του αν εμφανίζεται ανασφάλιστος στα μητρώα του υπουργείου Οικονομικών όπως επίσης και από το αν εμφανίζεται με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το υπουργείο Οικονομικών θα τρέξει και πάλι τον έλεγχο για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων ΙΧ και όσοι βρεθούν ακάλυπτοι θα επωμιστούν πέρα από το κόστος της ασφάλισης, και το παράβολο που φθάνει μέχρι και 250 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό.

Τι πρόστιμο θα πέφτει στις ψευδείς δηλώσεις

Σε περίπτωση οριστικής διαγραφής οχήματος που βασίστηκε αποδεδειγμένα σε ψευδή δήλωση, επιβάλλεται, διοικητικό πρόστιμο, υπέρ του Δημοσίου, ύψους 1.500 ευρώ.

Το όχημα κατάσχεται και περιέρχεται στην κυριότητα του Δημοσίου και στη συνέχεια παραδίδεται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού για το Νομό Αττικής ή στο αρμόδιο Τελωνείο για τους υπόλοιπους νομούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έλεος ρε παπαρες …. σε επόμενη φάση , κάθε πολίτης , θα πληρώσει 20 ευρό για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας ..

Comments are closed.