ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!!! Ανεκμετάλλευτος «θησαυρός» 1,2 δισ. που θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα και να μην κοπούν συντάξεις!!

Κοινοποίηση:
7

Ως και «εγκληματική» μπορεί να χαρακτηριστεί η αμέλεια που έχουν επιδείξει οι εκάστοτε κυβερνώντες και οι αρμόδιοι φορείς, αναφορικά με τη «πλούσια» ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών Ταμείων και τη μη αξιοποίησή της.

Η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών φορέων, που πέρασε στη δικαιοδοσία του ΕΦΚΑ, περιλαμβάνει συνολικά 1.126 κτίρια και οικόπεδα, η αντικειμενική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 1,2 δισ. Η απουσία στρατηγικού σχεδίου για την αξιοποίηση της εν λόγω περιουσίας, οδήγησε στην εγκατάλειψη εκατοντάδων ακινήτων και στη μεταφορά άλλων σε ιδιώτες, με τα Ταμεία να καρπώνονται ελάχιστα χρήματα.

Οι αριθμοί και τα στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Εργασίας, αποτυπώνουν ανάγλυφα τη «λιμνάζουσα» κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ακίνητα την ασφαλιστικών Ταμείων.

– Συνολικά 560 ακίνητα, περίπου το 49%, παραμένουν αναξιοποίητα.

– Το 39% της ακίνητης περιουσίας, έχει παραχωρηθεί προς χρήση σε τρίτους, με την μορφή της ενοικίαση. Μέχρι πρόσφατα μόνο το 20% του συνολικού αριθμού των ακινήτων ήταν μισθωμένα.

– Από το υπουργείο Εργασίας αξιοποιούνται 60 ακίνητα, λίγο παραπάνω από το 7% του συνόλου.

– Ο μέσος όρος ηλικίας των κτιρίων που ανήκουν στην ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ, φτάνει τα 44 έτη.

Αναξιοποίητα μένουν κτιριακά συγκροτήματα και αρκετά ξενοδοχεία με σημαντική αντικειμενική αξία στην Αθήνα, καθώς βρίσκονται σε κεντρικές πλατείες και οδικούς άξονες, όπως η οδός Πανεπιστημίου, η οδός Σταδίου και η πλατεία Συντάγματος.

Όπως επισημαίνουν επαγγελματίες της αγοράς, η αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων δεν αποτελεί τη “μαγική λύση” για το προβληματικό ασφαλιστικό σύστημα. Μπορεί όμως να αποδειχθεί ένα σημαντικό «εργαλείο», το οποίο με τους ενδεδειγμένους χειρισμούς, είναι ικανό να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ΕΦΚΑ και την αποφυγή κατάρρευσης των Ταμείων, που συμπαρασύρει στην άβυσσο συντάξεις και συνταξιούχους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν 24 δις αποθεματικά στο κοινό κεφάλαιο στην τράπεζα της ελλάδας ( ισοζυγιο 31/10/2014). Δεν χρειάζεται να γίνει καμία περικοπή συντάξεων για να μειωθεί η επιχορήγηση του προυπολογισμού 900 εκατομμύρια που θέλει η τρόικα. Πρόκειται για πρωτοφανή συμπαιγνία για να μειωθούν οι συντάξεις από την διαπλοκή.

    υ.γ Κακά Παιδιά. Θα σας κάνω, Ντα – ντα. Δεν μπορώ, να ξεκολλήσω. Και έχω και δουλειές.

  2. Μην Τρελλαθώ, τώρα. Αφήσαμε στην άκρη, τις Διαχρονικές Κλεψιές, των Αποθεματικών, των Ασφαλιστικών Ταμείων και πιάσαμε, την Ακίνητη Περιουσία τους. Προσωπικά, το γεγονός, μου φαντάζει Υποπτο. Προφανώς, κάποιους θέλουν, να πάρουν με το μέρος τους, ώστε να υπάρχουν … ” Επιχειρήματα “, όταν μπούν και αυτά, προς Ξεπούλημα, μέσω του Παράνομου και Αντισυνταγματικου, ΤΑΙΠΕΔ. Λέρες. Δεν Ψήνομαι.

Comments are closed.