ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ οφείλουν να αποζημιώσουν τους απογόνους των σκλάβων

Κοινοποίηση:
k7

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποζημιώσουν τους απογόνους των μαύρων Αμερικανών σκλάβων, εκτιμούν εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, οι οποίοι εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει ακόμη κλείσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν της, το οποίο έχει σηματοδοτηθεί από τη «ρατσιστική τρομοκρατία».

Οι μαύροι στις ΗΠΑ διέρχονται «μια κρίση των δικαιωμάτων του ανθρώπου», εκτιμά αυτή η ομάδα εργασίας του ΟΗΕ την ώρα που το φυλετικό ζήτημα κατέχει κεντρική θέση στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές.

Η δυσαρέσκεια αυτή τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την ατιμωρησία της οποίας χαίρει η αστυνομία, όπως φαίνεται από τον πολλαπλασιασμό των περιπτώσεων μερικές φορές άοπλων μαύρων που φονεύονται από τις δυνάμεις της τάξης σ’ όλη τη χώρα, αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες αυτοί σε μια έκθεση που παρουσιάσθηκε χθες Δευτέρα στη Γενεύη, στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι φόνοι αυτοί και «τα ψυχικά τραύματα που δημιουργούν φέρνουν στον νου τα λιντσαρίσματα που έχουν διαπραχθεί στο παρελθόν».

Για να διευθετηθούν οι βαθιές αιτίες των φυλετικών εντάσεων στις ΗΠΑ, οι ειδικοί εκτιμούν πως η χώρα οφείλει να αντιμετωπίσει την κληρονομιά «της αποικιοκρατίας, της δουλείας, της υποδούλωσης και του φυλετικού διαχωρισμού , της φυλετικής τρομοκρατίας και των φυλετικών ανισοτήτων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. να του βοηθήσουν να επιστρέψουν και να ορθοποδήσουν στις χώρες από τις οποίες κατάγονται

  2. Οτιδήποτε δημοσιεύεται που έχει σχέση με ρατσισμό και ΗΠΑ αυτό τον καιρό άποψή μου ότι είναι καραστημένο από την κυβέρνηση Ομπάμα και έχει μοναδικό σκοπό να στρέψει την προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ στα δικαιώματα των εγχρώμων ψηφοφόρων ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην Κλίντον να τους πουλήσει υποσχέσεις για ίση μεταχείρισή τους με τους λοιπούς πολίτες, να τονίσει ότι ο κακός Τράμπ είναι ρατσιστής κλπ κλπ διότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των εγχρώμων ψηφοφόρων που έχουν πρόθεση να ψηφίσουν Τράμπ και αυτό δεν αρέσει καθόλου στους πολιτικούς του αντιπάλους.

  3. Ωραια,συγχρονως με τους μαυρους ο μονος Λαος που επωλουντο κατα χιλλιαδες ως δουλοΙ στα σκλαβοπαζαρα της βορειου Αφρικης ησαν οι Ελληνες,Δημοκρατικο τοξο ,γιατι δεν ζητατε για τους Ελληνες αποζημιωση απο τους Τουρκους, Αιγυπτιους, Αλβανους, Μαροκινους, Αλγερινους και παει λεγωντας?

  4. Δηλαδή εμείς πόσα πρέπει να ζητήσουμε από Γερμανούς και Τούρκους? Όλα αυτά είναι αηδίες. Ας κοιτάξουν πρώτα να λύσουν το πρόβλημα της οπλοκατοχής και τη βία – ρατσισμό κάποιων αστυνομικών και μετά να σκέφτονται για τα υπόλοιπα. Ας δούνε τι θα κάνουν με το εκπαιδευτικό τους σύστημα και τι αρχές – αξίες περνάει στα παιδιά, το θέμα του bullying και μετά μπορούν να σκεφτούν αποζημιώσεις για θέματα 100-200-300 ετών πριν.

Comments are closed.