Η πλειοψηφία των φωτογραφιών προέρχονται από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Μία προέρχεται από τον φονικό Β΄ Σινοϊαπωνικό Πόλεμο (7 Ιουλίου 1937 – 9 Σεπτεμβρίου 1945) ανάμεσα σε Ιαπωνία και Κίνα που είχε τους περισσότερους νεκρούς από όλα τα άλλα μέτωπα του Β’ΠΠ.
Ξεχωρίζει το καρέ που απεικονίζει Γερμανούς και Βρετανούς στρατιώτες του Α’ Π. Πολέμου να παίζουν μπάλα στα χαρακώματα στην ανακωχή των Χριστουγέννων του 1914.1. “Περίμενε με πατέρα!”. Ένα πεντάχρονο αγοράκι από τον Καναδά, ο Warren, τρέχει προς τον πατέρα του που φεύγει για να πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φωτογραφία χρονολογείται την 1η Οκτωβρίου, 1940.
2 1914, Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Γερμανοί και Βρετανοί ξεχνούν τις διαφορές τους και παίζουν αγώνα ποδοσφαίρου στα πλαίσια της ανακωχής για την ημέρα των Χριστουγέννων. Η μπάλα τους είναι φτιαγμένη από άχυρα
.
3. Ιούλιος του 1939. Το γράμμα που έστειλε ο Γκάντι στον Χίτλερ.
4. Γερμανοί στρατιώτες – αιχμάλωτοι, παρακολουθούν πλάνα από τα όσα έγιναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. στο πλαίσιο της “εθνικής διαπαιδαγώγησης” για τα εγκλήματα του ναζισμού, που έκαναν οι Σύμμαχοι στην Γερμανία τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του Β’ΠΠ.
5. Ορφανό μωρό που ακόμα δεν περπατάει από την Κίνα κλαίει ολομόναχο σε σταθμό τρένο της Σανγκάης μετά τον βομβαρδισμό από τους Ιάπωνες το 1937.
6. Η στιγμή του θανάτου ενός Γερμανού στρατιώτη στην Ουκρανία. 1943 από σφαίρα Σοβιετικού στρατιώτη
7. Βέρες και δαχτυλίδια των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
8. “Υψώνοντας τη σημαία στο νησί Iwo Jima”. Πέντε Αμερικανοί πεζοναύτες και ένας ναύτης υψώνουν την αμερικανική σημαία στο βουνό Suribachi κατά τη διάρκεια της μάχης στο νησί Iwo Jima. 23 Φεβρουαρίου του 1943. Η φωτογραφία δεν “γράφει την στιγμή”, αφού ο φωτογράφος έφτασε στο σημείο πολύ εργότερα από την ύψωση της σημαίας στο ύψωμα, αλλά έβαλε τους στρατιώτες και επανέλαβαν την κίνηση για να την καταγράψει.
9. Αμερικανοί στρατιώτες εφορμούν προς την Omaha Beach κατά την απόβαση της Νορμανδίας. 6 Ιουνίου του 1944. Ήταν η λιγότερο αιματηρή απόβαση της ημέρας λόγω του γεγονότος ότι … εκ λάθους η δύναμη αποβιβάστηκε σε μια ακτή νοτιότερα από εκεί που τους περίμεναν οι Γερμανοί.
1. Στις 8 Ιουνίου του 1972, ένας 21χρονος Αμερικανός φωτορεπόρτερ βιετναμέζικης καταγωγής, ο Χινχ Κονγκ Ατ άκουσε τις σπαρακτικές φωνές ενός μικρού κοριτσιού καθώς έφευγε τρέχοντας από το βομβαρδισμένο από τους κομμουνιστές Βορειοβιετναμέζους, χωριό της. Σήκωσε τη φωτογραφική του μηχανή και αποτύπωσε μια από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες του μοναδικού πολέμου που οι ΗΠΑ ηττήθηκαν….