Οι μπουλντόζες προ των πυλών της οικίας του Σταμάτη Γαρδέλη -Τί συνέβη

Κοινοποίηση:
gardelis

Σε δικαστικές περιπέτειες μπήκε ο Σταμάτης Γαρδέλης που κινδυνεύει να δει το σπίτι του να κατεδαφίζεται.

Ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε χθες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί κατεδάφισης αυθαιρέτων και περί προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων.
Η υπόθεση που οδήγησε τον σταρ της εποχής της βιντεοκασέτας στις δικαστικές αίθουσες αφορά σε σπίτι του που βρίσκεται στο Πόρτο Γερμενό και σύμφωνα με το δασαρχείο αποτελεί δασική έκταση.
«Είχα κάνει αυτοψία κατόπιν μηνύσεως, αν θυμάμαι καλά. Είμαι υπάλληλος του δασαρχείου, αλλά έχω φύγει χρόνια από την περιοχή. Ήταν στο Πόρτο Γερμενό η έκταση. Είχε κηρυχθεί αναδασωτέα. Δε θυμάμαι πολλά πράγματα. Είχε βάλει κάτι τσιμεντόλιθους μέσα νομίζω. Το 2013 έκανα την αυτοψία. Είχε κατασκευάσει μια περίφραξη και υπήρχαν κατασκευές. Κάτι σαν ψησταριά ήταν. Ήταν 4 κτίσματα σίγουρα. Πρόκειται για ιδιωτική δασική έκταση. Είχε κηρυχθεί αναδασωτέα πριν το 2013 που έκανα εγώ την αυτοψία», ανέφερε η υπάλληλος του δασαρχείου που υπέγραψε την αυτοψία.
Ακολούθησε η κατάθεση της δασάρχη, η οποία υποστήριξε ότι η έκταση κηρύχθηκε αναδασωτέα για έγιναν παρεμβάσεις που δεν επιτρεπόταν να γίνουν. «Εγώ είμαι η δασάρχης. Η έκταση είναι ιδιωτική δασική και κηρύχθηκε αναδασωτέα γιατί έγιναν επεμβάσεις που δεν έπρεπε. Μέσα σε δασική έκταση ο κατηγορούμενος είχε ξύλινη περίφραξη. Υπήρχαν επίσης και κάποια μικρά κτίσματα με μπετό. Η περιοχή εκεί είναι κάπως ανακατεμένη. Υπάρχουν δηλαδή και αγροτικές εκτάσεις εκεί», εξήγησε η μάρτυρας προκαλώντας την αντίδραση του συνηγόρου του Σταμάτη Γαρδέλη, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν γύρω κτίσματα σε άλλα οικόπεδα, αλλά δεν «κινδυνεύουν».

Πρόεδρος: «Καλά, φαντάζομαι δεν υπήρχε δολιότητα εκ μέρους της δασάρχου να κηρυχθεί αναδασωτέα η έκταση. Προφανώς αυτό έγινε για να αποτραπούν περαιτέρω επεμβάσεις».

Δικηγόρος: «Εμείς έχουμε κάνει προσφυγή. Ο άνθρωπος αυτός έχτισε, πλήρωσε να τα νομιμοποιήσει, ανακλήθηκε η πράξη αυτή και έκτοτε η πολεοδομία του στέλνει πρόστιμο και κατάσχει τους λογαριασμούς του».

Στο σημείο εκείνο ο Σταμάτης Γαρδέλης σηκώθηκε από το εδώλιο και είπε στην έδρα: «Θέλω να μιλήσω. Έκανα την προσφυγή γιατί το 2011 είχαν τακτοποιηθεί οι δουλειές μου. Είχα πληρώσει πρόστιμο για τη μικρή οικία που έφτιαξα. Έψαξα τα συμβόλαια. Αγόρασα το οικόπεδο, έχτισα, το τακτοποίησα και μου βγήκε απόφαση κατεδάφισης».

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει την υπόθεση προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου επί της ασκηθείσας προσφυγής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ….Και πολύ μαλάκες μάλιστα…Κι αν σου βρουνε κ καμμιά αποθήκη 2Χ2 ,την γ@μησες…κανονικά…

  2. Θέλατε ύλη παιδάκια;
    Θέλατε δάνεια των δανείων για να αγοράσετε με την ύλη κάτι που δεν σας ανήκε ποτέ;
    Και τώρα τί θέλετε;
    Α ξέχασα είστε Χριστιανοί όμως η θρησκεία σας λέει ο “ο διάβολος δίνει οτι του ζητήσεις ΑΛΛΑ κάποτε θα σου ζητήσει και αυτός ενα πράγμα και δεν θα πρέπει να αρνηθείς..” Πάρτε τώρα τα βουνά και οι μισοί ας πάμε σε εμφύλιο και οι άλλοι να πεθάνουμε από την πείνα ΓΙΑΤΙ μας φταίνε οι άλλοι όχι εμείς. Ε μετά από 5-10 χρόνια πάλι τα ίδια θεατές στο ίδιο θέατρο.

  3. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ Μ@ΛΑΚΕΣ…

    1. μην εισαι και τοσο σιγουρος…
      εχεις γνωση των νεων δασικων χαρτων του κτηματολογιου;
      για μπες και δες την περιοχη σου
      ΟΛΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ!

      1. Όταν αγοράζεις, ο συμβολαιογράφος χρειάζεται χαρτί δασαρχείου….γνωρίζουν πολύ καλά οι αγοραστές εάν υπάρχουν δένδρα ή δάσος κοντά.
        Δασικό ή μη, ο Γαρδέλης γνώριζε πως ήταν εκτός σχεδίου. Εκεί αναφέρεται ο φίλος παραπάνω, τα εντός σχεδίου είναι 10 φορές ακριβότερα, χωρίς θέα και μικρότερα συνήθως οικόπεδα.
        Συμφωνώ ότι η ‘τακτοποίηση’ είναι πολύ άδικο για όσους αγόρασαν εντός σχεδίου μέτρο.

Comments are closed.