Οι 10 Έφηβοι με Σπάνιες Γενετικές Διαταραχές που θα σας ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!!

Κοινοποίηση:
d33c45c282e66312cd85d2a1709e8253_L

Όλοι μας γεννιόμαστε με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που γεννιούνται με σπάνιες δυσμορφίες και γενετικές διαταραχές, που σίγουρα δεν δέχονται την ίδια αντιμετώπιση με όλους μας και περνάνε δύσκολες καταστάσεις. Ας σεβαστούμε και ας εκτιμήσουμε περισσότερο αυτά τα άτομα….
Όλοι μας γεννιόμαστε με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που γεννιούνται με σπάνιες δυσμορφίες και γενετικές διαταραχές, που σίγουρα δεν δέχονται την ίδια αντιμετώπιση με όλους μας και περνάνε δύσκολες καταστάσεις. Ας σεβαστούμε και ας εκτιμήσουμε περισσότερο αυτά τα άτομα.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με μερικούς έφηβους, που δε θα πιστεύετε ότι υπάρχουν.

1. Η Zara Hartshorn, 19 ετών…
…και η μητέρα της, η Tracey Gibson, 46 ετών, πάσχουν από λιποδυστροφία, μια σπάνια ιατρική πάθηση που προκαλεί στο λίπος να διαλύεται κάτω από το δέρμα.

2. Η Elisany Silva
Είναι μια νεαρή κοπέλα από τη Βραζιλία που έχει γιγαντισμό. Έχει ύψος 2 μέτρα και 5 εκατοστά, και ο φίλος της έχει ύψος 1,62 μέτρα.

3. Ο Fu Wengui
Αυτός ο 15χρονος από το Πεκίνο της Κίνας έχει 10 σπονδύλους στον αυχένα του, όταν το σύνηθες είναι 7.

4. Ο Ali Hussain Khan
Ο Ali γεννήθηκε με προγηρία, μια γενετική πάθηση που γερνά το σώμα του 8 φορές πιο γρήγορα από το φυσιολογικό. «Θέλω πολύ να ζήσω, και ελπίζω να βρεθεί κάποιο φάρμακα για την πάθησή μου,» αναφέρει ο Ali.

5. H Julia Vins
H Julia Vins γνωστή και ως μυώδης Μπάρμπι, ζει στη Ρωσία και έχει 3 παγκόσμια ρεκόρ. Έχει το πρόσωπο μιας έφηβης, αλλά το σώμα της μοιάζει με του Χαλκ.

6. Ο Deepak Jangra
Ο Deepak Jangra, γνωστός και ως το Ηλεκτρικό Παιδί, ισχυρίζεται ότι αντέχει μέχρι 11.000 βολτ να διαπεράσουν το σώμα του. Αποκαλεί τον εαυτό του “ανθρώπινη λάμπα”.

7. Η Lola και η Claire Hartley
Η γεννήθηκε με μικροκεφαλία. Μικροκεφαλία είναι μια σπάνια νευρολογική πάθηση κατά την οποία το κεφάλι του βρέφους είναι σημαντικά μικρότερο από το κανονικό μέγεθος άλλων παιδιών της ίδιας ηλικίας και φύλου. Είναι μια πάθηση που ανιχνεύεται κατά τη γέννηση και συνήθως είναι το αποτέλεσμα της ανώμαλης ανάπτυξης του εγκεφάλου στην μήτρα. Η Lola, και εκείνη γεννήθηκε με μικροκεφαλία, όπως και με νανισμό, επιληψία και άλλες παθήσεις, που έχουν επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξή της.

8. Ο Nicklas Harkins
Ο Nicklas Harkins πάσχει από Βλεννοπολυσακχαρίδωση. Είναι μια γενετική διαταραχή, κατά την οποία γεννήθηκε χωρίς την ύπαρξη ενός ενζύμου, σημαντικό για την ανάπτυξη. Μπορεί να επηρεάσει δραματικά την διάρκεια ζωής του. Διαγνώστηκε με την ασθένεια όταν ήταν 5 ετών.

9. Ο Simon Cullen υποφέρει από μια σπάνια γενετική πάθηση γνωστή ως σύνδρομο της εξωδερμικής δυσπλασίας.
Η εξωδερμική δυσπλασία οδηγεί στην ανάπτυξη δοντιών που μοιάζουν με βαμπίρ. Ο αδερφός του, ο George (δεξιά) επίσης διαγνώστηκε με την πάθηση και έκανε μια σειρά από οδοντιατρικές εγχειρήσεις.

10. Η Natasha Starky
Η Natasha πάσχει από πομφολυγώδη επιδερμόλυση. Είναι μια σπάνια και ανίατη ασθένεια που προκαλεί στο δέρμα τρομερούς ερεθισμούς με τον παραμικρό τραυματισμό, από την τριβή, ή από τη ζέστη. Όσα παιδιά υποφέρουν από αυτή την ασθένεια αποκαλούνται «παιδιά πεταλούδες», επειδή το δέρμα είναι τόσο ευάλωτο, όσο τα φτερά μιας πεταλούδας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: