Ολάντ: “Το ερώτημα του Ελληνικού δημοψηφίσματος είναι ουσιαστικά…Ευρώ ή Grexit;

Κοινοποίηση:
olant

Το δημοψήφισμα θέτει στην ουσία το δίλημμα «ευρώ ή Grexit» υποστηρίζει ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ….έπειτα από το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε το πρωί με θέμα την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Ολάντ κατά την έξοδό του από το Μέγαρο των Ηλυσίων: «Η Γαλλία δεν έχει τίποτα να φοβάται και είναι πιο θωρακισμένη από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια».

Παράλληλα, ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε ότι μέχρι ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει την απόφασή του για δημοψήφισμα «ήμασταν κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα» ενώ συμπλήρωσε ότι: «λυπάμαι για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τις συνομιλίες».

Ωστόσο, ο κ. Ολάντ άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει λύση, λέγοντας ότι «σήμερα υπάρχει ακόμα πιθανότητα για συμφωνία» και κάλεσε την ελληνική πλευρά να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος νωρίτερα ανέφερε ότι «το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανή εξόδο» τόνισε ότι: «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, να παραμείνει στο ευρώ», ενώ το χαρακτήρισε «εθνική επιλογή».

«Η Γαλλία είναι πάντα διαθέσιμη να ξαναρχίσει τον διάλογο σήμερα ή και αύριο. […] Η Γαλλία είναι πάντα έτοιμη να δράσει, αλλά μπορεί να το κάνει μόνο αν υπάρχει κοινή βούληση για να φτάσουμε σε λύση».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ρε Φρανς εισαι σίγουρος οτι θελεις να βγεί η Ελλάδα απο το ευρώ; Eνα δημοψήφισμα είπε ο Αλεξάκος και αναστατώθηκε η Παγκόσμια αγορά, μέχρι και το χρηματιστήριο στην Κίνα έπαθε κοκομπλόκο!! Ηδη κάτι ακούγεται για την Αυστρία, μήπως ήδη διαλύεται η Ευρώπη ή μου φαίνεται; Μήπως εξαιτίας της ανύπαρκτης “Eυρώπαϊκης Ενότητας”;

Comments are closed.