Ολοκληρώθηκε η αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών με μικροεπεισόδια: Πάνε Εξάρχεια για τη… συνέχεια

Κοινοποίηση:
antiexousiastes1

Ολοκληρώθηκε η αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια, στην οποία συμμετείχαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της Αριστεράς.

 

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται αυτήν την ώρα προς τα Εξάρχεια. Μικρή ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ, που έχει σχηματίσει φραγμό στο σημείο.

Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν χωρίς να υπάρξει συνέχεια και αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία. Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε μετά την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια και ενώ οι συγκεντρωθέντες είχαν ήδη αποχωρήσει και απομακρύνονταν. Συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια περίπου από τις 12 το μεσημέρι φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Με κεντρικό σύνθημα “καμία ανοχή σε εθνικισμό και φασισμό” οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ενάντια στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα καθώς, όπως υποστηρίζουν, «η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια αστική αντιεξέγερση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι απανταχού ακροδεξιοί καθώς και η φασιστική τους πτέρυγα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Βγαλαναι το μοισθο τους τα παρακρατικα καλοπαιδα η σε χρημα η σε ειδος …….Τους ριχνουν καργα φουντα απο τα κατασχαιμενα φαινεται το συστημα για να κανει τη δουλεια του…. που μας το παιζει αμεμπτο ειναι να γελας…ΣΑΠΙΛΑ τους εχουνε κ ξεχωριστο κρατος εντος Αθηνισταν το Εξαρχισταν γνωστο αλλοστε…….

  2. Πάλι οι αναρχοπίθηκοι δεν τόλμησαν να σαμποτάρουν το συλλαλητήριο, θα τους γαμούσαν δίχως σάλιο. Είναι μεγάλη ντροπή 20-30 πισωγλέντηδες να κάνουν ότι θέλουν την Αθήνα. Τόσο μαλακισμένα ΟΥΚ έχουμε?

Comments are closed.