Ολόκληρο καπνεργοστάσιο είχε στήσει στην αποθήκη του

Κοινοποίηση:
kapnos_535_355

Ένα πλήρες αυτοσχέδιο εργαστήριο επεξεργασίας και κοπής αφορολόγητου καπνού αντίκρισαν οι άνδρες της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στην αποθήκη του σπιτιού ενός 46χρονου στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων!

Ο ιδιοκτήτης είχε εγκαταστήσει μηχανήματα για την κοπή λαθραίου καπνού και το γέμισμα τσιγάρων, ενώ στον βοηθητικό χώρο και στο σπίτι του είχε αποθηκεύσει ακατέργαστο αφορολόγητο καπνό βάρους οκτώ κιλών και 690 γραμμαρίων, κατεργασμένο καπνό βάρους 3.981 γραμμαρίων και 100 αυτοσχέδια τσιγάρα με φίλτρο, που είχε γεμίσει με αφορολόγητο καπνό!

Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν και ο καπνός εστάλη στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ ο 46χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων και του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ένα κιλό και 803 γραμμάρια καπνού σε τέσσερις συσκευασίες που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην κατοχή ενός 42χρονου, ο οποίος συνελήφθη στην Βέροια. Ο λαθραίος καπνός εστάλη στο Τελωνείο Βέροιας για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών.

Ο έλεγχος που έκαναν άνδρες του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς σε έναν 43χρονο Αλβανό στο Ηράκλειο, αποκάλυψε τα 525 γραμμάρια καπνού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης που μετέφερε. Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στον ίδιο δικαστικό λειτουργό παραπέμφθηκε και ένας 27χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς και κατοχή του κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 430 γραμμαρίων.

Στην Κοζάνη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφαλείας συνέλαβαν έναν 40χρονο Έλληνα και έναν 44χρονο Ρουμάνο που είχαν στην κατοχή τους τέσσερεις συσκευασίες με λαθραίο καπνό βάρους 372 γραμμαρίων. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: