Οσκαρ 2018: Σύρος υποψήφιος δεν θα παρευρεθεί στα βραβεία- Δεν του επετράπη η είσοδος στην χώρα λόγω… Τραμπ

Κοινοποίηση:
last_men

Ο Καρίμ Αμπίντ, παραγωγός  με καταγωγή από την Συρία δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να παραστεί στην τελετή των φετινών βραβείων Όσκαρ, καθώς η βίζα του δεν πήρε έγκριση, λόγω της ταξιδιωτικής απαγόρευσης που έχει θεσπιστεί με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Καρίμ είναι παραγωγός στην ταινία «Last Men in Aleppo» (οι τελευταίοι άνδρες στο Χαλέπι) , το οποίο είναι υποψήφιο για Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Ο ίδιος μάλιστα μαζί με τον σκηνοθέτη Φέρας Φαγιάντ έγραψαν ιστορία, καθώς το έργο τους είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ συριακής παραγωγής που είναι υποψήφιο για Όσκαρ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ακαδημία των Oscars εκφράζει την στήριξη της στον παραγωγό, ο οποίος δεν έχει την άδεια να ταξιδέψει για να παρευρεθεί στα βραβεία.

«Επί 90 χρόνια, τα Όσκαρ έχουν γιορτάσει την επιτυχία στην τέχνη της κινηματογραφικής παραγωγής, η οποία επιδιώκει να ξεπεράσει τα σύνορα και να μιλήσει σε ακροατήρια από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τις φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές των ανθρώπων. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον Φέρας Φαγιάντ καθώς και με τον παραγωγό της ταινίας Καρίμ Αμπίντ, ο οποίος δεν είναι δεκτός στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρακολουθήσει τα βραβεία των Όσκαρ στις 4 Μαρτίου», αναφέρει η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

«Οι τελευταίοι άντρες στο Αλέππο» είναι μια ταινία- ντοκιμαντέρ του 2017 σχετικά με τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Στο έργο παρουσιάζεται η  ζωή των ανθρώπων στο Χαλέπι κατά τη διάρκεια του πολέμου, με τον φακό να «κάνει ζουμ» στην ομάδα έρευνα και διάσωσης με όνομα «Λευκά Κράνη», η οποία απαρτίζεται από απλούς πολίτες που σπεύδουν πρώτοι στις αιματοχυσίες, προκειμένου να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν. Το ντοκιμαντέρ δείχνει επίσης τη ζωή των τριών ιδρυτών του «Λευκού Κράνους», οι οποίοι παλεύουν με το δίλημμα  να εγκαταλείψουν τη χώρα τους ή να παραμείνουν και να αγωνιστούν για αυτήν.

Να σημειωθεί πως η πιο πρόσφατη εκδοχή της απαγόρευσης εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η απαγόρευση εισόδου σε όσους είναι υπήκοοι 8 χωρών, έξι από τις οποίες είναι μουσουλμανικές.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: