Οταν η Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της!-Τον έφεραν από το Χάρβαρντ για να τον κάνουν διοικητή σε Κλινική «φάντασμα»

Κοινοποίηση:
κλινική

Του έταξαν θέση Πανεπιστημιακού καθηγητή και την διεύθυνση καρδιοχειρουργικής κλινικής η οποία όμως δεν λειτούργησε ποτέ! Και όμως ο Έλληνας γιατρός που έκανε καριέρα στο εξωτερικό, ακόμη και στο Χαρβαρντ, τα…παράτησε για να ζήσει εκ νέου με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Αλλά αυτή τον πρόδωσε.

Το Ελληνικό Δημόσιο και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλούνται τώρα να τον αποζημιώσουν για όλη αυτή τη ταλαιπωρία με ποσό μικρότερο των 250.000 ευρώ, αφού το ΣτΕ έκρινε ότι το ποσό είναι υπερβολικά υψηλό και ανέπεμψε στο εφετείο να επαναπροσδιορισμό του ύψους του.

Τον Ιούνιο του 1992 η γενική συνέλευση του τμήματος ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε την ίδρυση καρδιοχειρουργικής κλινικής στο τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1993 προκηρύχθηκε η θέση και κλήθηκε ο γιατρός ενώ στις 29 Αυγούστου 1995 ορκίστηκε καθηγητής.

Το βιογραφικό του.

Ο γιατρός ήταν διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα γενικής χειρουργικής θώρακος και αγγειοχειρουργικής. Εφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εργάστηκε σε διάφορα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Medical College of Wisconsin και Baylor College of Medicine), ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του ιδρύματος τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Ακόμη δίδασκε στο Baylor College of Medicine του Χιούστον και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ενώ οι μελέτες και οι διαλέξεις του δεν έχουν τέλος. Από το 1995 που ορκίστηκε καθηγητής περίμενε μέχρι το 2001 να εργαστεί στην πανεπιστημιακή κλινική. Τι και εάν έκανε δεκάδες αιτήματα, αναμένοντας απάντηση για την ίδρυση της. Η κλινική στο Κοργιαλένειο-Μπενάκιο, δεν λειτούργησε ποτέ, παρά το γεγονός ότι είχαν αγοράσει και τα ιατρικά μηχανήματα. Ετσι παραιτήθηκε και επέστρεψε και πάλι στα ξένα. Οταν έφυγε διεκδίκησε αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών του επιδίκασε 250.000 ευρώ ως ηθική βλάβη, ποσό μεγαλύτερο από αυτό του Πρωτοδικείου.

Το Συμβούλιο Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 2202/2014 απόφασή του έκρινε ότι το ποσό των 250.000 ευρώ είναι υπερβολικά υψηλό και πρεπει να μειωθεί γιαυτό ανέπεμψε την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο για νέο προσδιορισμό του ποσού την αποζημίωσης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

  2. «»» Η κλινική στο Κοργιαλένειο-Μπενάκιο, δεν λειτούργησε ποτέ, παρά το γεγονός ότι είχαν αγοράσει και τα ιατρικά μηχανήματα.»»»

    Ρε αδερφέ μου !

    Τι είναι τελικά η τρέλα που σας δέρνει στην πατρίδα ?

    Αλλά τι να πω ? …. Τι να σκεφτώ !

    Τέτοιες …κοπρίτηκες αλήτικες πολιτικές γκανγκστερικές συμμορίες εκλέγετε !

    Τέτοια …κοπρίτηκα αλήτικα γκανγκστερικά …φαγοπότια σας κάνουν !

    Κάποιοι τα… ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΣ …ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ !

    Αδερφέ μου …πρέπει να έχουν πέσει κάτι μίζες σε πολιτικά γομάρια ! ΆΠΙΑΣΤΕΣ !

    Ο Πανάγαθος Θεός να βάλει το χεράκι του
    Να μας απαλλάξει από την …κλεψιά ψευτιά ασυδοσία !…και ατιμωρησία !

    Ο Πανάγαθος Θεούλης να επέμβει να …κόψει τα χεράκια των αλητών πολιτικών των Ελληνικών κομματικών …ασύδοτων συμμοριών !

    Αλήτες αδερφέ μου …αλήτες !

    Άι στο διάολο απογευματιάτικα !
    Στράτος Δ

Comments are closed.