Ο ανταγωνισμός φοβίζει τη ΔΕΗ και για το λόγο αυτό προσφέρει έκπτωση στους καλοπληρωτές

Κοινοποίηση:
K9

«Μ’ ένα σμπάρο… δύο τρυγόνια» πετυχαίνει η ΔΕΗ, προσφέροντας 15% έκπτωση στους καταναλωτές-πελάτες της που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ρεύματος.

Βάση του σκεπτικού αυτού,  αφενός ενισχύει τη ρευστότητα και βελτιώνει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες της επιταχύνοντας τις εισπράξεις και αφενός δίνει «ανάσα» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η έκπτωση αφορά σε χαμηλότερη τιμή πώλησης ρεύματος και σε απώλεια εσόδων. Όμως, όπως επισημαίνουν στελέχη της εταιρείας, η επίπτωση αυτή θα αντισταθμισθεί στα οικονομικά αποτελέσματα από την αύξηση των διαθεσίμων, τη μείωση του δανεισμού και την περιστολή του χρηματοοικονομικού κόστους.

Τι σημαίνει η έκπτωση αυτή για τους καταναλωτές

Η έκπτωση 15% για καταναλωτές που πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς  ισχύει άμεσα  και αφορά το καθαρό ποσό του ρεύματος (όχι το συνολικό ποσό του λογαριασμού, όπου περιλαμβάνονται δημοτικά τέλη κλπ).

Την έκπτωση θα μπορέσουν να καρπωθούν επίσης εκατομμύρια καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, εφόσον προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και τηρούν τους διακανονισμούς.

Τα οφέλη και οι στόχοι της ΔΕΗ

Στόχος της ΔΕΗ είναι να αυξηθεί η εισπραξιμότητα, να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και μέσω της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης να βελτιωθούν τα αποτελέσματα της εταιρίας και να περιοριστεί ο δανεισμός.
Παράλληλα η ΔΕΗ με την κίνηση αυτή στέλνει το δικό της μήνυμα στους εναλλακτικούς παρόχους,  καθώς η «μάχη» στον αγορά ενέργειας μόλις ξεκίνησε και η ΔΕΗ στοχεύει να κρατήσει το “υγιές” πελατολόγιο, που θα της επιτρέψει να διευρύνει  τα περιθώρια κέρδους.

Επισημαίνεται ότι βάσει των μνημονιακών και άλλων δεσμεύσεων έναντι της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά πρέπει να μειωθεί στο 50% μέχρι το 2020.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: