Ο εφιάλτης του AIDS γιγαντώνει, αλλά την επιχορήγηση στις δομές, την μικραίνουν…

Κοινοποίηση:
NARKOTIKA AIDS

Συγκλονιστικά τα στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων του AIDS στην πρωτεύουσα αυξήθηκαν ραγδαία. Τόσο η κάνναβη και μάλιστα από ηλικίες 15 ετών, όσο και η χρήση χαπιών, ηρεμιστικών, υπνωτικών και άλλων, χωρίς συνταγή γιατρού!
Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων της HIV/AIDS λοίμωξης μεταξύ των χρηστών ενδοφλεβίων ναρκωτικών (ΧΕΝ) την περίοδο 2011 με 2012 παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας, όπως αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) του 2012. Κάτι που φωτογραφίζει ως νούμερο 1 αίτιο, την χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών

Στο κέντρο της Αθήνας ζουν 3.500 χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Σύμφωνα με στοιχεία από το Πρόγραμμα Αριστοτέλης (για τον περιορισμό της μετάδοσης του AIDS), ένα σημαντικό ποσοστό των χρηστών αυτών είναι άστεγοι (21%-24%).

Το εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 50% των ανθρώπων αυτών διαγνώστηκαν για πρώτη φορά μέσω του Προγράμματος Αριστοτέλης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση του ΕΚΤΕΠΝ: «Οι παράγοντες που βρέθηκαν να σχετίζονται με την HIV λοίμωξη ήταν α) η κοινή χρήση συριγγών, β) η ενδοφλέβια χρήση με συχνότητα πάνω από μία φορά την ημέρα, γ) η χρήση κοκαΐνης και δ) η απουσία στέγης».

ΟΙ συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για ”επιδημική έκρηξη”!

 

Μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση

Με σημαντικά μειωμένη την κρατική επιχορήγηση σε ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ (οι δύο εθνικοί φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων) κύλησε το 2012. Στον ΟΚΑΝΑ δόθηκαν 18,5 εκατομμύρια ευρώ και 17,4 εκ., στο ΚΕΘΕΑ. Οι δαπάνες του ΟΚΑΝΑ μειώθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το 2009 και κατά 8% σε σύγκριση με το 2011. Το ΚΕΘΕΑ μείωσε τις δαπάνες του κατά 33% και 15% σε σχέση με το 2009 και το 2011, αντίστοιχα.

Το ποσοστό της μισθοδοσίας του ΟΚΑΝΑ μειώθηκε από 60% του συνόλου των δαπανών το 2009 σε 49% το 2012. Η μισθοδοσία στο ΚΕΘΕΑ καταλαμβάνει σταθερά το 68% των συνολικών δαπανών από το 2009 (ΚΕΘΕΑ 2010, 2011, 2012). Το πρόγραμμα 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής μείωσε τις δαπάνες κατά 22% το 2012 σε σύγκριση με το 2010.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΟΥΡΟΥΦΑΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΗ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΠΙΒΙΩΝΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ [ΟΚΑΝΑ ΚΤΛ]ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ?

  2. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΕΖΑΚΙ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 10000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΒΡΕ ΤΟΟΟΟΣΗ …..ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ,ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΕΛΟΝΕΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ .ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΝΟΜΑ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΧΑΜ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ …ΒΟΗΘΟΥΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ .ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ …ΑΛΑΖΕΙ ΚΑΝΑΛΙ

    1. Να παρακαλάς να μη γίνει και το δικό σου παιδί πρεζάκι χαζοβιόλη….

Comments are closed.