Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ στα σύνορα Κροατίας -Σερβίας – Άγριο ξύλο μεταξύ λαθρομεταναστών

Κοινοποίηση:
lathrometanastes

Το ξύλο της αρκούδας πέφτει

Στα σύνορα της Σερβίας με την Κροατία, λαθρομετανάστες στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου και οι συγκρούσεις δεν άργησαν να γίνουν και με άνδρες της αστυνομίας. Οι λαθρομετανάστες έχουν εγκλωβιστεί μετά την απόφαση των κροατικών αρχών να υψώσουν φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία για να ελέγξουν τη μεταναστευτική ροή.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες βρίσκονται στη Σερβία, όπου έχουν εγκλωβιστεί λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους πιο δυτικά στην Ευρώπη, και προειδοποίησε για ελλείψεις στη βοήθεια που τους παρέχεται.

Την ίδια ώρα στη δυτική Κροατία, έως και 2.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες πέρασαν τη νύχτα σε ένα τρένο που έχει εγκλωβιστεί κοντά στα σύνορα με την Σλοβενία, η οποία αρνείται την είσοδό του στο έδαφός της. Η σλοβενική αστυνομία έθεσε σε ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (19.10.2015) αυστηρά μέτρα προστασίας των συνόρων λόγω της μαζικής άφιξης προσφύγων από την Κροατία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: