Ο “ΚΑΨΟΥΡΗΣ” αεροπειρατής της Κύπρου…. είναι επικίνδυνος! Τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό;

Κοινοποίηση:
ImageHandler

Λίγο τρελός , λίγο περίεργος, λίγο καψούρης, λίγο σαλεμένος….. πολύ επικίνδυνος! Περιέγραψε με μελανά χρώματα τα χρόνια της συμβίωσης της με τον αεροπειρατή η πρώην σύζυγος του Σείφ Ελντίν Μουσταφά, Μαρίνα Παράσχου.

Σε ιστορία παραφροσύνης, παρά σε ιστορία αγάπης παραπέμπει η προχθεσινή αεροπειρατεία στο Airbus 320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών με πρωταγωνιστή τον 59χρονο Σείφ Ελντίν Μουσταφά, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ σε σχετικό άρθρο που διαβάσαμε.

Χθες οδηγήθηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Κυπριακής Αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση του ώστε να συμπληρωθούν οι έρευνες και οι ανακρίσεις. Τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης καταδεικνύουν ότι χρησιμοποίησε το όνομα της πρώην συζύγου του Μαρίνας Παράσχου για να δικαιολογήσει την ενέργεια του η οποία δεν σχετιζόταν μαζί της ή με τα παιδιά τους αλλά με τη προσπάθειά του να εξασφαλίσει πολιτικό άσυλο.

Η Μαρίνα Παράσχου που μίλησε στη κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» όχι μόνο δεν θέλησε να τον δει και να μιλήσει μαζί του, αλλά τον παρακάλεσε να σεβαστεί την ίδια και τα παιδιά τους και να μην τους ενοχλήσει πλέον.

 

Ούτε που νοιάστηκε

Η Μαρίνα Παράσχου αναφέρει στην εφημερίδα ότι με τον Μουσταφά παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 1986 στο χωριό Ορόκλινη και απέκτησαν παιδιά. Η κόρη τους Σοφία σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα το 2002 και ο Μουσταφά όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε αλλά δεν εξέφρασε καν πρόθεση να παρευρεθεί στη κηδεία. Αδιαφορία επέδειξε και για τα υπόλοιπα παιδιά τα οποία έχουν πλέον ενηλικιωθεί και έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια χωρίς να θέλουν οποιαδήποτε επαφή με τον πατέρα τους. Η Μαρίνα Παράσχου περιέγραψε με μελανά χρώματα τα χρόνια της συμβίωσης της με τον αεροπειρατή λέγοντας πως πρόκειται για άνθρωπο που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα ενώ δεν δούλευε και έτσι την ευθύνη ανατροφής των παιδιών που κάποιες φορές αντιμετώπισαν ακόμα και ασιτία, είχε επωμισθεί η ίδια μαζί με τους γονείς της που είναι πρόσφυγες και αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν στην Ορόκλινη μετά την εισβολή του 1974.

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο χθες ο Μουσταφά είχε απελαθεί από τη Κύπρο λόγω των επαναλαμβανόμενων περιστατικών κακοποίησης της συζύγου του. Επιχείρησε να επιστρέψει στη Κύπρο με πλαστή διαβατήριο αλλά συνελήφθη και απελάθηκε και πάλι.

 

Είναι επικίνδυνος

Η Μαρίνα Παράσχου ανέφερε ακόμα ότι ο Μουσταφά είναι άνθρωπος που διατηρεί σχέσεις με ιδιαιτέρως επικίνδυνα άτομα τόσο στην Αίγυπτο όσο και στη Κύπρο. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να αποδράσει και από τις φυλακές. Σημείωσε ακόμα ότι είναι προβληματικός και πάντα βρισκόταν στον χώρο της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο όποια και αν ήταν η κυβέρνηση. Η Μαρίνα Παράσχου επιβεβαίωσε ότι προχθές μεταφέρθηκε από την αστυνομία στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την αστυνομία αλλά δεν έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό της αεροπειρατείας ούτε συνομίλησε με τον δράστη. Κλήθηκε όπως είπε για να αναγνωρίσει τη φωνή του μέσω του ασυρμάτου. Η ίδια μετά τον χωρισμό της με τον Μουσταφά ξαναπαντρεύτηκε με έναν Σύρο ο οποίος βαφτίστηκε Χριστιανός και ζουν μαζί στη Κύπρο έχοντας αποκτήσει ακόμα ένα παιδί.

Με το σήμα της νίκης

Ο Σείφ Ελντίν Μουσταφά ήταν ήρεμος και ευδιάθετος κατά την προσαγωγή του στη δικαστήριο και δεν ζήτησε δικηγόρο. Όταν ρωτήθηκε αν φέρει ένσταση στο αίτημα για κράτηση του ανέφερε μονολεκτικά «όχι». Αποχωρώντας από το δικαστήριο και ενώ τα χέρια του ήταν δεμένα με χειροπέδες τα έβγαλε από το παράθυρο του περιπολικού σχηματίζοντας το σήμα της νίκης.

Κατά την ανάκριση του υποστήριξε ότι διέπραξε την αεροπειρατεία γιατί δεν είχε άλλο τρόπο να δει την οικογένεια του και κυρίως τα παιδιά του που έχει να τα δει από το 1994. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα παιδιά του δεν πήγε στο δικαστήριο και κανένα δεν εξέφρασε πρόθεση ούτε καν να τον δει. Το ίδιο και η πρώην σύζυγος της η οποία εξέφρασε σε δική της κατάθεση φόβους για την ασφάλεια της.

 

Αλλοπρόσαλλος

Η αστυνομία στο δικαστήριο αναφέρθηκε στο χρονικό της αεροπειρατείας σημειώνοντας πως τα αιτήματα που υπέβαλλε ο Σείφ Ελντίν Μουσταφά άλλαζαν συνεχώς δείχνοντας πως επρόκειτο για έναν ασταθή άνθρωπο. Το αρχικό του αίτημα προς τον πιλότο ήταν να οδηγήσει το αεροσκάφος είτε στην Ελλάδα είτε στη Τουρκία ή κατά προτίμηση στη Κύπρο. Είχε προειδοποιήσει πως αν το αεροσκάφος προσγειωνόταν στην Αίγυπτο θα το ανατίναζε καθώς φορούσε μια ζώνη με κυλινδρικές θήκες που υποστήριζε ότι περιείχαν εκρηκτικά. Τελικώς αποδείχθηκε ότι ήταν θήκες κινητών τηλεφώνων που τις είχε συνδέσει με κάποια καλώδια και ΄να χειριστήριο ώστε να πείσει για τις προθέσεις του.

Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης

Χθες ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης διέψευσε πληροφορίες που έφεραν την Αίγυπτο να έχει υποβάλλει αίτημα έκδοσης του 59χρονου αεροπειρατή. Όπως σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, κάτι τέτοιο θα ήταν και παράδοξο καθώς βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι ανακρίσεις στη Κύπρο.

Η αστυνομία εκτός από τις καταθέσεις που συνεχίζει να λαμβάνει θα εξετάσει και κάποια αντικείμενα που είχε μαζί του ο αεροπειρατής μεταξύ των οποίων και δοχεία που το περιεχόμενο τους έχεις σταλεί για ανάλυση. Η επιστολή που είχε ζητήσει να παραδώσει στη Μαρίνα Παράσχου όπως προέκυψε από τη μετάφραση της δεν είχε καμία σχέση με την πρώην σύζυγο του, αλλά διατύπωνε ένα αίτημα για απελευθέρωση 63 γυναικών που κρατούνται σε αιγυπτιακές φυλακές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: