Ο Μαδούρο έπαυσε την Υπουργό Υγείας του γιατί αποκάλυψε την πραγματική αλήθεια για την άθλια διακυβέρνησή του!

Κοινοποίηση:
μαδουρο

Στην υπουργό Υγείας και όχι στις ελλείψεις σε φάρμακα, βασικά αγαθά διατροφής και αξιοπρεπών υγειονομικών συνθηκών εξαιτίας της πολιτικής του, «χρέωσε» ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τη ραγδαία άνοδο των θανάτων από ασθένειες, αλλά και των γυναικών που γεννούν.

Ο Μαδούρο θεώρησε υπεύθυνη την Αντονιέτα Καποράλε, μετά την έκθεση που αναδεικνύει τις μεγάλες διαφορές των δύο προηγούμενων χρόνων. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ταρέκ ελ Αϊσάμι, ο φαρμακοποιός Λουίς Λόπες ανέλαβε στη θέση της το υπουργείο.

Η έκθεση ανέδειξε ραγδαία αύξηση, ακόμη και πάνω από 70% των κριουσμάτων ελονοσίας, αλλά και των θανάτων νεογνών και των γυναικών που γεννούν.

Πιο συγκεκριμένα, το 2016 επιβεβαιώθηκαν 240.000 κρούσματα ελονοσίας, αυξημένα κατά 76% σε σχέση με το 2015.

Όσον αφορά τις εγκύους, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 66%, φτάνοντας τα 756 άτομα, ενώ η κατάσταση για τα νεογνά είναι απελπιστική, καθώς πέθαναν 11.466 νεογέννητα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2015.

«Αν προκύψει ανάγκη να υποβληθείς σε εγχείρηση, πρέπει να φέρεις τα δικά σου φάρμακα στο νοσοκομείο», δήλωσε η 59χρονη Ευγενία Μορίν, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας στη Βενεζουέλα.

Επί της ουσίας, ο Μαδούρο δεν απέλυσε την Αντονιέτα Καποράλε γιατί αυξήθηκαν τα περιστατικά, αλλά γιατί δημοσιοποίησε την έκθεση, η οποία αναδεικνύει την τραγική κατάσταση στη χώρα επί της ηγεσίας τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο Μαδουρο,ο Ρημαδουρο(Τσιπρας) κι ο Σημαδουρο(Καμμενος)

Comments are closed.