Ενώ δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί τέσσερις μήνες από την ημέρα που εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Εμανουέλ Μακρόν βαδίζει προς την πρώτη κρίσιμη δοκιμασία της προεδρίας του. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ παρουσίασε την αναμενόμενη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας.
Το κυβερνητικό «πακέτο» αλλαγών κάνει πιο «φτηνές» τις απολύσεις, μειώνοντας τις νόμιμες αποζημιώσεις των απολυμένων, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 εργαζομένους να διαπραγματεύονται με το προσωπικό τους, παρακάμπτοντας τα συνδικάτα και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσαρμόζουν μισθούς και ωράριο απασχόλησης ανάλογα με την κατάσταση στην αγορά εργασίας. Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (CPME) Φρανσουά Ασλέν χαιρέτισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες, μιλώντας για μια «ιδιαίτερα πραγματιστική μεταρρύθμιση».
Αντίθετα, ο γενικός γραμματέας της εργατικής συνομοσπονδίας CGT, Πιερ Μαρτινέ, δήλωσε ότι «όλοι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν» και κάλεσε τους εργαζομένους να κατέβουν στους δρόμους στις 12 Σεπτεμβρίου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν επαναβεβαιώνει την πρόθεσή του να προωθήσει ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις με στόχο, όπως είπε, «να ξαναγίνει η Γαλλία περήφανη χώρα» και «μεγάλη δύναμη» διεθνώς, ξεπερνώντας «το αίσθημα της ήττας» που τη διακατέχει.
Και το ρεμαλι ο τσιπρας αντι να δωσει στους αριστερους ψηφοφορους του τα κυβερνητικα πακετα αλλαγων που τους αξιζουν , οπως εκανε ο μακρον , εχει πεσει σαν την υαινα πανω στις περιουσιες μας
Η δημιουργικη Ελλαδα των ελευθερων επαγγελματιων θυσιαζεται στον βωμο της αριστερας