Οι λάτρεις του γύρου μπορούν να πανηγυρίζουν, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έβαλε οριστικό τέλος στην παραφιλολογία περί απαγόρευσης του ντονέρ κεμπάπ που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες.
Συγκεκριμένα, δεν πέρασε το ψήφισμα που ζητούσε να απορριφθεί η πρόταση της Επιτροπής για χρήση πρόσθετων φωσφορικών αλάτων στον κατεψυγμένο γύρο καθώς δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 376 Ευρωβουλευτών.
Έτσι η Κομισιόν μπορεί πλέον να επιτρέψει τη χρήση φωσφορικού οξέος, διφωσφορικών, τριφωσφορικών και πολυφωσφορικών αλάτων (Ε 338-452) στον κατεψυγμένο γύρο (όλα τα είδη κρέατος).
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η χρήση φωσφορικών αλάτων απαιτείται προκειμένου να σχηματιστεί μια πρωτεϊνική μεμβράνη που συγκολλάει τα κομμάτια κρέατος και επιτρέπει έτσι την ομοιόμορφη ψύξη και το ψήσιμό τους.
Το ψήφισμα που κατατέθηκε από την επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων έλαβε 373 ψήφους υπέρ, 272 κατά και 30 αποχές, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία των 376 ψήφων.
Πηγή ρεπορτάζ: Guardian
Τα βρωμολουκάνικα της Γερμανίας ειδικά εκείνα τα άσπρα γεμάτα λίπος που μοιάζουν με μαραγκιασμένα πέη είναι πιο υγιεινά; Ή κάτι μπέργκερ τύπου Μακντόναλντς; Εκείνα γιατί δεν καταργήθηκαν καθώς και πολλά αλλαντικά που είναι γεμάτα Ε καρκινογόνα; Είναι ηλίθιοι, τέλος.