Ο «πολύ» κύριος Πόλσον που βλέπει τις ελληνικές τράπεζες ως «σούπερ μάρκετ»

Κοινοποίηση:
k1

Με «χτυπήματα» κάτω από τη… μέση και υπόγειο πόλεμο από κερδοσκοπικά funds για τον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς εξελίσσεται η αλλαγή στη διοίκησή της.

Η καταιγίδα ξέσπασε μετά την αιφνίδια εμπλοκή που προέκυψε σχετικά με την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου.

Τραπεζικά στελέχη βλέπουν πίσω από αυτή την εξέλιξη το fund του Τζον Πόλσον, το οποίο ελέγχει το 10% της τράπεζας και επιθυμεί να «αρπάξει» τον έλεγχο της Πειραιώς προκειμένου να διαχειρισθεί τα «κόκκινα» δάνεια.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι το κερδοσκοπικό fund εναντιώθηκε στην επιλογή Παπαδόπουλου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς επιθυμεί να τοποθετήσει πρόσωπο της δικής του επιλογής στο τιμόνι της Τράπεζας Πειραιώς. Σκοπός του, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, είναι ο έλεγχος των κόκκινων δανείων και κατ’ επέκταση πολλών επιχειρήσεων που έχουν δανειοδοτηθεί από την τράπεζα

Ποιος είναι ο κύριος Πόλσον;

Ο κύριος Πόλσον έφτιαξε μια τεράστια περιουσία  4 δις δολαρίων «τζογάροντας» αποτελεσματικά με τη χρήση των cds (ασφάλιστρα κινδύνου) κατά  των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων της αμερικάνικης αγοράς. Τα» άπλυτά» του, που κάνουν ότι δεν ξέρουν οι οικονομολογούντες «εν τη αποικία» ( χρέους ) των Αθηνών ,τα πληροφορούμαστε από άρθρο του Phil Kerpen στο Fox News. Όπως αναφέρει ο συντάκτης του, ο Πόλσον δεν στάθηκε απλώς «τυχερούλης» αλλά αντιθέτως, φέρεται ότι συμμετείχε στον σχεδιασμό   της κατάρρευσης της αγοράς στέγης στην Αμερική, που τον έκανε δισεκατομμυριούχο.

Μάλιστα, μαζί με άλλους διαβόητους «βαρόνους» του χρήματος  όπως οι Σάντλερ χρηματοδότησε το Κέντρο για τον Υπεύθυνο Δανεισμό  (Center for Responsible Lending) στην Βόρεια Καρολίνα με το ποσό των $ 15.000.000, για να  επηρεάζει τις τράπεζες προκειμένου να συνάπτουν επισφαλή δάνεια  με μη κατάλληλους δανειολήπτες!  Το Κέντρο CRL , στη συνέχεια τα γύρισε και πίεσε για  νομοθεσία που θα υπονομεύει την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά  προϊόντων υψηλού ρίσκου της οποίας τη δημιουργία είχαν  ενορχηστρώσει οι ίδιοι οι ιδρυτές του!

Ο Πόλσον και η Goldman Sachs

Εντωμεταξύ ο Paulson είχε δώσει στην «δικιά μας» Goldman Sachs άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια για να σχεδιάσει τις υποχρεώσεις εξασφαλίσεων χρέους  ώστε να αποτελούνται από ειδικά  υψηλού ρίσκου στεγαστικά δάνεια που είχε ο ίδιος επιλέξει. Σε αυτό τον «κουβά επενδύσεων» ενδέχεται να περιλαμβάνονται τα δάνεια που ήξερε ότι δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και που είχαν συναφθεί  μόνο και μόνο επειδή οι τράπεζες ήταν  ισχυρά ωθούμενες αλλά και θωρακισμένες από το CRL.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: