Το καβούκι του αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο ο Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς είναι γνωστό ότι δεν δίνει πολλές συνεντεύξεις με αποτέλεσμα όλος ο πλανήτης να δει έναν διαφορετικό πρόεδρο, που δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, κάτι πρωτοφανές για εκείνον.
Αυτό έγινε για τα μάτια μάλιστα της Μέγκιν Κέλι, της δημοσιογράφου που έγινε γνωστή από την κόντρα της με τον Ντόναλντ Τραμπ και η οποία δεν δίστασε να κάνει δύσκολες ερωτήσεις στον Ρώσο πρόεδρο, όπως το αν υπήρξε παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές, τι είπε με τον Μάικ Φλιν, για τις συναντήσεις μελών του επιτελείου του Τραμπ με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, αν υπήρξε πρόταση για μυστικό δίαυλο επικοινωνίας με το Κρεμλίνο από τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.
Ερωτήσεις που ήταν ικανές για να τον βγάλουν έξω από τα ρούχα του.
«Είπατε ότι ο πρέσβης σας ο Κλίσλιακ έκανε τη δουλειά του, σωστά; Τότε τι συζητήθηκε σε αυτές τις συναντήσεις», τον ρώτησε η Κέλι. «Δεν υπήρχαν συναντήσεις. Καταλαβαίνετε; Όταν το είδα αυτό μου έπεσε το σαγόνι».
Η Κέλι επέμεινε: «Δεν υπήρχαν συναντήσεις ανάμεσα στον Ρώσο πρέσβη και στο επιτελείο Τραμπ;»
«Δεν έχω ιδέα,» απάντησε φανερά ενοχλημένος ο Πούτιν. » Είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω. Είναι η δουλειά του πρέσβη. Πιστεύετε ότι από όλον τον κόσμο και τις ΗΠΑ ο πρέσβης μου δίνει αναφορά ποιον βλέπει και ποιον όχι ή τι συζητά; Για να συνεχίσει: «Είναι βλακείες καταλαβαίνετε τι ρωτάτε ή όχι;»
Ακόμη δήλωσε ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση για την πρόταση που φέρεται να έκανε ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, για τη δημιουργία μυστικού διαύλου του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού με το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο κ. Κούσνερ είχε κάνει αυτή την πρόταση κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ, τον Δεκέμβριο, στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.
«Δεν είμαι ενήμερος γι” αυτή την πρόταση. Καμιά πρόταση αυτού του είδους δεν έφθασε σε εμένα», είπε. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε «παράλογο» τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες που θα της επέτρεπαν να επηρεάζει τις αποφάσεις του προέδρου Τραμπ.
Ο Πούτιν είπε ακόμη στην Κέλι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σήμερα στη χώρα του πιθανόν βρίσκονται στελέχη ακόμη και 100 αμερικανικών εταιρειών.
«Νομίζετε ότι συγκεντρώνουμε για τον καθέναν τους πληροφορίες που τους εκθέτουν αυτή τη στιγμή ή κάτι τέτοιο; Έχετε χάσει τα λογικά σας όλοι;», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις και με φωτογραφικές αποδείξεις ότι είχε καθίσει δίπλα στον Μάικ Φλιν τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ κατά τη διάρκεια γεύματος του RT είπε: «Εμείς οι δύο είχαμε πιο στενή σχέση από αυτή που είχα με τον κ. Φλιν. συναντηθήκαμε χθες, ήμασταν πλάι – πλάι όλη τη μέσα σήμερα και ξανασυναντιόμαστε». Μάλιστα είπε ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο Φλιν και ότι το έμαθε αργότερα.
Για να καταλήξει: «Αν ο κ. Φλιν και εγώ είχαμε αυτού του τύπου τη συνάντηση και εγώ και εσείς περάσαμε όλη τη μέρα μαζί και ο κ. Φλιν έχασε τη δουλειά του τότε θα έπρεπε να συλληφθείτε και να πάτε φυλακή.
Μάλιστα δεν δίστασε να ανταποδώσει τα πυρά.
«Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά οι ΗΠΑ επεμβαίνουν ενεργά σε προεκλογικές εκστρατείες σε άλλες χώρες, παντού, σε όλο τον κόσμο», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην Μέγκιν Κέλι, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
«Όπου κι αν δείξεις με το δάχτυλο στον κόσμο, παντού θα ακούσεις διαμαρτυρίες ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι επεμβαίνουν σε εσωτερικές πολιτικές διεργασίες», επανέλαβε ο Πούτιν.
Ποιος μιλάει; Ποιος προσβάλλεται επειδή αναμειχθήκαμε; Εσείς επεμβαίνετε συνέχεια.
«Επομένως», συνέχισε, «αν κάποιος, και δεν λέω ότι το κάναμε εμείς, εμείς δεν κάναμε καμιά παρέμβαση, αν κάποιος επηρεάσει με κάποιο τρόπο, ή προσπαθήσει να επηρεάσει, ή πάρει μέρος με κάποιο τρόπο στην αμερικανική πολιτική διαδικασία, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να προσβάλλονται. Ποιος μιλάει; Ποιος προσβάλλεται επειδή αναμειχθήκαμε; Εσείς επεμβαίνετε συνέχεια».
Αν αυτό ακούγεται σαν «δικαιολογία», συμπλήρωσε, «δεν είναι. Είναι η διαπίστωση ενός γεγονότος».
«Κάθε δράση έχει αντίδραση, αλλά, ξανά, δεν είχαμε ανάγκη να το κάνουμε αυτό. Δεν σας το λέω χωρίς λόγο, τόσο σε εσάς όσο και σε άλλα στελέχη των ΜΜΕ, πρόσφατα ήμουν στη Γαλλία, όπου είπα τα ίδια πράγματα. Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν, τα κόμματα έχουν την εξουσία και μετά τη χάνουν. Αλλά η βασική πολιτική τροχιά δεν αλλάζει. Έχουμε σχηματίσει μια ιδέα σε αδρές γραμμές για το τι θα γίνει. Και υπό αυτή την έννοια, ακόμη κι αν το θέλαμε, δεν θα είχε νόημα να αναμιχθούμε», επέμεινε ο Πούτιν.