Ο Τσίπρας κάνει κόλπα, γράφει ο γερμανικός τύπος!

Κοινοποίηση:
TOPSHOTS-GREECE-VOTE

Ελάχιστη είναι η διορία πια..

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα Bild κάνει λόγο για τελευταία διορία των δανειστών προς τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να υλοποιήσει τις  μεταρρυθμίσεις που έμειναν μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου.

“Οι Θεσμοί θέτουν στον Έλληνα πρωθυπουργό μια τελευταία διορία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου αλλά στο εσωτερικό ο Τσίπρας έχει αφήσει ήδη να εννοηθεί ότι θα αναβάλει εκ νέου τα επίμαχα νομοσχέδια”, γράφει η Bild.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ολοκληρώνει την πρώτη του χρονιά στην πρωθυπουργία έτσι ακριβώς όπως την ξεκίνησε: κάνοντας κόλπα, για την επόμενη χρονιά σημαντικές και σκληρές μεταρρυθμίσεις και σύμφωνα με πληροφορίες της Bild μάλιστα, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους δανειστές.

“Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις”, αναφέρει το δημοσίευμα, “οι οποίες, στη βάση των συνθηκών για το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, πρέπει να περάσουν ως νόμος από τη Βουλή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου”.

Μπορεί να τίθεται σήμερα προς ψήφιση ένα μεγάλο νομοθετικό πακέτο, εντούτοις, επισημαίνεται, ότι “στο άψε-σβήσε ο αριστερός πρωθυπουργός άφησε να διαγραφούν από την ημερήσια διάταξη τρία νομοσχέδια, τα οποία δεν θέλει να εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Γίνεται αναφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος -συμπεριλαμβανομένων μειώσεων στις επικουρικές-, στην υψηλότερη φορολόγηση των αγροτών και στη δυνατότητα των τραπεζών να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: