Πάγωσε η Ευρώπη από το δολοφονικό χτύπημα στο Μόναχο! – «Γιατί σκοτώνουν τα παιδιά» το βιβλίο που «μελετούσε» ο μακελάρης! Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
thimata

Για μία ακόμη φορά η Ευρώπη ζει έναν εφιάλτη. Ένας άνδρας 18 ετών σκόρπισε το θάνατο στο Μόναχο, «παίρνοντας» εννέα ζωές, πριν τελικά αφαιρέσει και τη δική του.

Παρά τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για πολλούς δράστες, ο ένοπλος ήταν μόνος του, η αστυνομία τον αναγνώρισε ως έναν 18χρονο με γερμανική και ιρανική υπηκοότητα.

Στα πιθανά κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη της χθεσινοβραδινής αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου εστιάζονται τώρα οι έρευνες της Αστυνομίας του Μονάχου, η οποία ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει επισήμως απαντήσει αν επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια» ή για «κατάσταση αμόκ ενός μεμονωμένου ατόμου».

3682B30300000578-3703705-image-m-64_1469210313403

Πριν λίγο επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, η ύπαρξη Έλληνα μεταξύ των θυμάτων στο Μόναχο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

“Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μόλις επιβεβαίωσε, πως 3 από τους 10 νεκρούς του Μονάχου, έχουν τουρκική υπηκοότητα. Άλλοι 3 έχει γραφτεί εδώ και κάποιες ώρες πως είναι Κοσοβάροι (αναφέρονται και ως Αλβανοί).

Ο ίδιος ο δράστης είναι Ιρανογερμανός. Μένει να εξακριβωθεί η εθνικότητα των υπόλοιπων θυμάτων, ενώ δεν έχουμε πλήρη στοιχεία για τον Έλληνα.

Στο διαμέρισμα που έμενε ο 18χρονος δράστης μαζί με τους γονείς του, βρέθηκε το βιβλίο «Why kids kill» (Γιατί τα παιδιά σκοτώνουν;). Πρόκειται για βιβλίο που επιχειρεί να εξηγήσει τις επιθέσεις παιδιών σε σχολεία κυρίως στην Αμερική.

Ο Robert Heimberger, της αστυνομίας του Μονάχου δήλωσε πως οι αναφορές για την «παγίδα θανάτου» που έστησε ο 18χρονος μακελάρης για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ο δράστης «χάκαρε» έναν λογαριασμό στο Facebook και έστειλε ένα μήνυμα με το οποίο παρότρυνε τους ανθρώπους να πάνε στο εμπορικό κέντρο για ένα δωρεάν γεύμα στο φαστ φουντ, όπου λίγο αργότερα σκόρπισε τον θάνατο!

Το μήνυμα στάλθηκε από ένα λογαριασμό μιας γυναίκας και έλεγε: «Θα σας δώσω κάτι αν θέλετε, αλλά όχι πολύ ακριβό».

Ο Heimberger είπε: «Φαίνεται πως γράφτηκε από τον ύποπτο και στάλθηκε στη συνέχεια». Η γυναίκα λίγο αργότερα δήλωσε πως ο λογαριασμός της είχε «χακαριστεί».

fb_trap_473_355

 

Στο διαμέρισμα που έμενε ο 18χρονος δράστης μαζί με τους γονείς του, βρέθηκε το βιβλίο «Why kids kill» (Γιατί τα παιδιά σκοτώνουν;). Πρόκειται για βιβλίο που επιχειρεί να εξηγήσει τις επιθέσεις παιδιών σε σχολεία κυρίως στην Αμερική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: