Έναν νέο αντίδρασης βρήκαν στην Γερμανία προκειμένου να αναδείξουν το μέγεθος της φιλολαθρομεταναστευτικής πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς περισσότερες από χίλιες μηνύσεις για προδοσία έχουν κατατεθεί εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου μετά την προσφυγική κρίση του 2015 από υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αναφέρει σε σημερινό της άρθρο μια περιφερειακή γερμανική εφημερίδα.
Μπορεί η Φράουκε Κέλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Καρλσρούης, μιλώντας στην Mannheimer Morgen, να υποστήριξε ότι «Όλες οι μηνύσεις κατά της καγκελαρίου έχουν κριθεί αβάσιμες», όμως η συμβολική αυτή κίνηση έχει την δική της ξεχωριστή πολιτική σημασία.
Υποστηρικτές του AfD καταγγέλλουν ότι η συντηρητική καγκελάριος άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας ανεξέλεγκτα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο «πρόσφυγες» το 2015 και το 2016.
Την Τρίτη το βράδυ, στην διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπίτερφελτν-Βόλφεν στην ανατολική Γερμανία η Μέρκελ ήρθε αντιμέτωπη με την έντονη αντίδραση υποστηρικτών του AfD που της φώναζαν «Φύγε! Φύγε!». Η πόλη αυτή θεωρείται προπύργιο του αντιμεταναστευτικού κόμματος, το οποίο πέρυσι κέρδισε το 31,9% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές.
Στη διάρκεια της ομιλίας της, η Μέρκελ τόνισε από την πλευρά της ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το AfD ή με το ακροαριστερό Die Linke για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου στις οποίες διεκδικεί τέταρτη θητεία στην καγκελαρία. «Το λέμε ξεκάθαρα: κανένας συνασπισμός με το AfD κανένας συνασπισμός με την αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.
Στη διάρκεια άλλης προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Βρανδεμβούργο λίγο αργότερα η Μέρκελ έγινε ξανά στόχος αποδοκιμασιών, με κάποιους διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» ή την έδειχναν να φορά μαντήλα. Το AfD, που ιδρύθηκε το 2013 ως ένα αντιμεταναστευτικό κόμμα, φαίνεται να κερδίζει το 8 με 9% στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Ανεξαρτήτως του αν η Μέρκελ θα μπορέσει ή όχι να κερδίσει τις επόμενες εκλογές (καθώς ο βασικός της αντίπαλος Μάρτιν Σουλτς είναι «μεγάλο παλτό») η αγανάκτηση στις τάξεις του Γερμανικού λαού για το πρόβλημα της λαθρομετανάστατευσης και της ισλαμοποίησης της χώρας ολοένα και μεγαλώνει.