Πέντε οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, λέει τώρα ο Αλεξιάδης…

Κοινοποίηση:
ENFIA

Για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων εντός του Ιουλίου ώστε η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ να καταβληθεί τον Αύγουστο κάνει προσπάθειες το οικονομικό επιτελείο, όπως επεσήμανε ο αν. υπ. Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

«Από ό,τι φαίνεται προλαβαίνουμε να τελειώσουμε τις δηλώσεις μέσα στον Ιούλιο, άρα μπορούμε να κάνουμε εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Ιούλιο. Η πρώτη δόση να είναι Αύγουστο, άρα να έχουμε 5 δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Πέντε δόσεις όπως είχαμε και πέρυσι. Αν γίνει εκκαθάριση τον Αύγουστο θα πάμε για πρώτη δόση το Σεπτέμβριο και δόσεις μέχρι τέλος του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Mega υπογράμμισε πως δεν θα δοθεί δεύτερη παράταση για τη υποβολή φορολογικών δηλώσεων ενώ όπως σημείωσε όποιος δεν καταθέσει τότε θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει το τσουχτερό πρόστιμο.

Όσο αναφορά τους ελέγχους για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως φέτος είναι πιο οργανωμένοι αλλά και πιο αποτελεσματικοί. Την ίδια στιγμή ανέφερε πως τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα, τη οικειοθελή αποκάλυψη και το λαθρεμπόριο καπνικών θα έχουν ψηφιστεί εντός του Αυγούστου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: