Υλικά για 2-4 άτομα
2 φρέσκα κρεμμύδια 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια 340 γραμμάρια τυρί (μοτσαρέλα, τσένταρ ή το τυρί που προτιμάτε) κομμένο σε λεπτές φέτες 1/2 φλιτζάνι βούτυρο,
λιωμένο 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία. Ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Ανακατεύουμε με το ψιλοκομένο κρεμμύδι.
Για το ψωμί
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.
Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ωθήσετε το κρεμμύδι κάτω, μέσα στο καρβέλι.
Ανακατέψετε το βούτυρο, το κρεμμύδι και παπαρουνόσπορο. Περιχύνουμε πάνω από το ψωμί. Τυλίξτε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ξετυλίξτε το ψωμί και ψήστε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.