ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ με την ατάκα του Γιουνκερ! Ποιον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε λέγοντας: “Καλώς τον ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ”;

Κοινοποίηση:
younker

«Χαίρε, δικτάτορα!» ήταν ο χαιρετισμός με τον οποίο ο… πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποδέχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας τον δεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι κάλυπταν την άφιξη των ηγετών των 28 χωρών της Ε.Ε. στη Σύνοδο δεν άκουσαν την απάντηση του κ. Ορμπάν που διατήρησε το χαμόγελό του.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να επανέλθη στη χώρα του η θανατική ποινή, προκαλώντας την οργή της Κομισιόν και ανθρωπιστικών οργανώσεων παγκοσμίως.

Με δημόσια παρέμβασή του από το Στρασβούργο, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, επέκρινε την ιδέα του Ορμπάν υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.Παράλληλα, ο επίτροπος τόνισε στην παρέμβαση που είχε κάνει, πως μια ακόμη ένδειξη της αρνητικής στάσης που τηρεί η ουγγρική κυβέρνηση σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η «εθνική διαβούλευση σχετικά με τη μετανάστευση και την τρομοκρατία» που ξεκίνησε στην Ουγγαρία και που εκτιμάται ότι ενισχύει τη  μισαλλοδοξία εναντίον των μεταναστών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.