ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ! Μηχανάκι POS πρέπει να βάλουν και τα Ταξί!

Κοινοποίηση:
Êüóìïò ðïõ ðåñéìÝíåé ìÜôáéá ëåùöïñåßï óôéò óôÜóåéò óôçí ïäü Áêáäçìßáò øÜ÷íåé ãéá ôáîß  ëüãù ôçò 24ùñçò áðåñãßáò ôùí åñãáæïìÝíùí óôá ìÝóá ìáæéêÞò ìåôáöïñÜò, ôçí ÔåôÜñôç 08 Äåêåìâñßïõ 2010. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

Η τρόικα έχει σχηματίσει άποψη για μια σειρά από ζητήματα λειτουργίας των ταξί, ζητώντας την εγκατάσταση συστημάτων πληρωμών (POS), προκειμένου οι επιβάτες να πληρώνουν το αντίτιμο της διαδρομής με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Πρόκειται για μία απαίτηση που από τις αρχές Ιουλίου ισχύει για όλους τους επαγγελματίες με πολλές γκρίνιες. Στα ταξί προσκρούσει σε τοίχο καθώς οι αυτοκινητιστές υποστηρίζουν ότι θα λαμβάνουν ψίχουλα από τις προμήθειες των τραπεζών και ότι θα αποτελέσει την τέλεια παγίδα είσπραξης οφειλών για όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο.

Ενστάσεις υπάρχουν και σε δύο ακόμη σημεία

Στο θέμα με τα πολυθέσια ταξί που άνοιξε ο νόμος Βορίδη το 2012 βάζοντας στην αγορά ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις κ.α, οι δανειστές ζητούν να παραμείνει το ισχύον καθεστώς της ελεύθερης διαπραγμάτευσης μεταξύ πελάτη και ιδιοκτήτη. Η ομοσπονδία έχει ζητήσει να μπει ταξίμετρο.

Διαφωνίες υπάρχουν και στο θέμα των αδειών ταξί που εκδίδονται από την Περιφέρεια. Με το ισχύον καθεστώς, μπορούν να εκδίδονται τρεις άδειες ανά 1.000 κατοίκους και υπάρχει η δυνατότητα από 3 τοις χιλίοις, οι άδειες να φτάσουν το 3,5% τοις χιλίοις. Οι επαγγελματίες επιχείρησαν να περιορίσουν τις άδειες στο νέο νομοσχέδιο αλλά αντιμετώπισαν αρνητική διάθεση από τους θεσμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ανοιξτε το συγκεκριμενο επαγγελμα για να κλισει με ρυθμους ΝΤΟΜΙΝΟ

Comments are closed.