Παντοάν: Η Ιταλία έχει τα εργαλεία για να προστατεύσει τους καταθέτες σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης

Κοινοποίηση:
παντο

Βέβαιος ότι θα βρεθεί μια λύση για το θέμα των ιταλικών τραπεζών που θα είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας και της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν σε δηλώσεις του στο CNBC.

Όπως είπε, η Ιταλία έχει στη διάθεσή της μέτρα και εργαλεία για να προστατεύσει τους καταθέτες σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, αλλά και για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την ενεργοποίηση και νέων μέτρων εφόσον αυτό χρειαστεί, ωστόσο δεν ανέφερε τι μέτρα είναι αυτά.

Ερωτηθείς για το αν η Ρώμη καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Παντοάν δήλωσε ότι «πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, που μας επιτρέπει η Ευρώπη, για να αντιμετωπίσουμε το θέμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: