Παράταση 6 μηνών στο πρόγραμμα της Ελλάδας – Την Πέμπτη το πρωί η ανακοίνωση. Ξημερώνουν κι άλλες ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΕΣ

Κοινοποίηση:
mnimonio31

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα βρει έστω και μια οριακή πλειοψηφία για να ψηφίσει τη συμφωνία που θα έρθει

Στόχος είναι να υπάρξει μια συμφωνία για την Ελλάδα την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με την Citigroup, η οποία εκτιμά ότι στο τέλος η κυβέρνηση Τσίπρα θα βρει έστω και μια οριακή πλειοψηφία για να ψηφίσει τη συμφωνία που θα έρθει.

Στη σημερινή 5σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο «Euro summit: targeting a deal on Thursday morning» (Σύνοδος Κορυφής: Στόχος η συμφωνία την Πέμπτη το πρωί), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Citigroup διαπιστώνει ότι όλα τα μέρη στην Ευρωζώνη δείχνουν προσήλωση στο να βρεθεί λύση, ενώ εμφανίζονται πρόθυμα να εργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

Η ελληνική πρόταση φαίνεται ως ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς βασίζεται στην αρχική αξιολόγηση των θεσμικών οργάνων, η οποία θα επανεξετάσει τα έγγραφα που υποβλήθηκαν.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, περιέγραψε τις ελληνικές προτάσεις ως “σημαντικό βήμα από τις ελληνικές αρχές προς την κατεύθυνση των προσδοκιών των θεσμικών οργάνων», ενώ τόνισε ότι υπάρχει βούληση να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή την εβδομάδα.

“Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουμε αυτό το θέμα”, δήλωσε ο Juncker.

Μόλις το Ελληνικό Κοινοβούλιο εγκρίνει κάποια συμφωνία, υποψιαζόμαστε ότι κάποιας μορφής ελάφρυνσης του χρέους θα προσφερθεί στην Ελλάδα, αναφέρει η Citigroup.

Επίσης, η Citigroup εκτιμά ότι θα ανακοινωθεί την Πέμπτη παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας κατά έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Τα επόμενα βήματα είναι οι κοινοβουλευτικές εγκρίσεις που απαιτούνται, ενώ εκτιμάται ότι μια μικρή πλειοψηφία θα βρεθεί στην Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: