Παραμονές εξετάσεων… και τα φροντιστήρια γεμίζουν, ενώ οι τσέπες των γονιών αδειάζουν…

Κοινοποίηση:
ΘΡΑΝΙΑ

Η κατάσταση στις σχολικές αίθουσες των μεγάλων τάξεων της Μέσης Εκπαίδευσης, θυμίζει καλοκαιρινές διακοπές, αφού τα θρανία είναι άδεια και οι αίθουσες έρημες… Συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταίαχρόνια, αλλά το κακό παράγινε!

Αντίθετα, τα θρανία των φροντιστηρίων αυτές της μέρες προετοιμασίας για τις πανελλήνιες είναι γεμάτα και οι τσέπες των γονιών, άδειες…

Το φαινόμενο είναι τόσο έντονο φέτος, που το Υπουργείο Παιδείας (νωρίς το θυμήθηκαν, κάποιος μας κάνει πλάκα…), εξετάζει αλλαγές στο σύστημα των απουσιών. Θαρρείς και ότι με το φόβο των απουσιών, θα καλυφθούν τα κενά των παιδιών που προσπαθούν να τα καλύψουν στα φροντιστήρια και στην παραπαιδεία!

Το φαινόμενο είναι σύνηθες, όταν η προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις μπαίνει στην τελική ευθεία. Τα σχολεία αδειάζουν και τα φροντιστήρια γεμίζουν, καθώς οι μαθητές πιστεύουν ότι μόνο έτσι μπορούν να ετοιμαστούν καλύτερα για τη μεγάλη πρόκληση των εξετάσεων. Σε σημείο που το υπουργείο Παιδείας να εξετάζει αλλαγές στο σύστημα των απουσιών.

Εξαιτίας του φαινομένου, στελέχη του χώρου της εκπαίδευσης έχουν ήδη καταθέσει στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, πρόταση σύμφωνα με την οποία οι 50 αδικαιολόγητες απουσίες να κατανεμηθούν ανά μήνα του συνολικού χρόνου, ώστε να μην μένουν όλες για το τέλος του σχολικού έτους.

Την ίδια ώρα, οι γονείς αφανίζονται από την οικονομική αφαίμαξη των ημερών αυτών που το μέλλον των παιδιών τους κρίνεται κι αυτό από τις υποτακτικές πολιτικές αυτής της χώρες. Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι χωρίς αυτή την ενίσχυση θα περιορίζονταν σημαντικά οι ελπίδες των παιδιών τους για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Είναι συγκλονιστικό ότι περίπου 2.500 οικογένειες δαπανούν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε φροντιστήρια κάθε χρόνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. η μονη παραπαιδεια αυτη τη στιγμη ειναι το ιδιο το σχολειο..λες και δεν ξερετε τι κατασταση επικρατει στα σχολεια..αν τα ρωτησεις τα παιδια για ελληνικη ιστορια θα σου πουν οτι διδαχτηκαν μονο για τον βελουχιωτη..λες και δεν ξερετε οτι απο τις 5 ωρες την βδομαδα ζητημα αν γινονται οι μισες..πως θα παει ο αλλος να γραψει μαθηματικα υστερα;

Comments are closed.