ΠΑΤΑΝΕ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Βγάζουν στο σφυρί ακίνητο στη Ρόδο (VIDEO)

Κοινοποίηση:
ziraat-600x275

Σε πλειστηριασμό στο ειρηνοδικείο Ρόδου βγήκε σήμερα ένα κτήμα τεσσάρων στρεμμάτων στην θέση Αγγελή στην περιοχή Κοσκινού στην Ρόδο από τουρκική τράπεζα.

Η έκταση βγαίνει στο «σφυρί» και πλειστηριάζεται για οφειλή για Έλληνα επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην εξόφληση του δανείου με αποτέλεσμα να του επιβληθεί η κατάσχεση που ανέρχεται στο ποσό των 242.983,60 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 135.000 ευρώ.

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη περίπτωση εκποίησης ακινήτων δανειοληπτών της τουρκικής τράπεζας Ziraat που δραστηριοποιείται από το 2008 στην Ελλάδα στη Ροδόπη, την Κω και τη Ρόδο και επεκτείνεται συνεχώς έχοντας χορηγήσει δάνεια και σε Έλληνες μουσουλμάνους.

Η τουρκική τράπεζα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 2008 στην Ελλάδα, προσφέροντας επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια. Η ελληνική θυγατρική, με υποκαταστήματα σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ρόδο, διαθέτει πάγια αξίας 95,7 εκατ. ευρώ και καταστατικό μετοχικό κεφάλαιο της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.

Με έτος ίδρυσης το 1863, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας (μετά την Garanti), λειτουργούσε στην Μακεδονία μέχρι το 1914, χορηγώντας δάνεια σε αγρότες. Η περιουσία της τράπεζας ανερχόταν τότε σε περίπου 11 εκατ. δραχμές και περιλάμβανε ακίνητα, που είχαν περιέλθει σε αυτήν από δάνεια κατόπιν πλειστηριασμών αξίας 7.156.326 δραχμών, ενώ οι απαιτήσεις προς είσπραξη έφθαναν τα περίπου 5 εκατ.

Η εκκαθάρισή της από τη Γενική Διοίκηση Μακεδονίας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1914, υπήχθη τον Ιανουάριο του 1915 στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και μετονομάσθηκε σε Γεωργική Τράπεζα Μακεδονίας – Ηπείρου, ενώ το 1929 τη διαδέχθηκε η ATEΒank.

Τον Μάρτιο του 2007 το δ.σ. της τουρκικής τράπεζας έλαβε την απόφαση για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και δύο μήνες μετά, η Ziraat Bank κατέθεσε αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εγκατάσταση και τη λειτουργία υποκαταστημάτων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, η Ziraat, ως όμιλος, διαθέτει περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 89,4 δισ. ευρώ, ενώ το 2016 εμφάνισε καθαρή κερδοφορία της τάξης του 1,7 δισ. ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: