«Περάστε από πάνω μου ή φύγετε» – Αυτός είναι ο 40χρονος Τούρκος που στάθηκε μπροστά από τα τανκς

Κοινοποίηση:
TANKS

Περάστε από

πάνω μου ή φύγετε!». Αυτά ήταν τα λόγια του ανθρώπου που έπεσε μπροστά στα τανκς τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία και έγινε σύμβολο. Ο Μετίν Ντογάν, 40 ετών, φοιτητής Ιατρικής, μίλησε στην Daily Mail για τη νύχτα που σταμάτησε το άρμα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Την ημέρα της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Μετίν ήταν στο σπίτι του, στην Κωνσταντινούπολη. Κι όταν είδε στην τηλεόραση τα τανκς στους δρόμους, τότε αποφάσισε πως έπρεπε να πεθάνει προκειμένου να εμποδίσει τους πραξικοπηματίες να καταλάβουν το αεροδρόμιο Ατατούρκ.
«Μόλις είδα τα τανκς στην τηλεόραση το βράδυ της Παρασκευής, αποφάσισα να βγω στο δρόμο νιώθοντας προετοιμασμένος να πεθάνω για την πατρίδα μου. Απευθύνθηκα εκείνη την ώρα στον αδερφό μου λέγοντάς του ότι αυτός έχει παιδιά και οικογένεια. Εγώ όμως όχι. Και τότε έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτε απ΄ότι έλεγαν οι άλλοι ή οτιδήποτε άλλο»… «Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι έκανα το σωστό. Ξάπλωσα ευθύς αμέσως στο δρόμο που βρίσκεται μπροστά από το αεροδρόμιο Ατατούρκ», λέει ο ίδιος στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, περιγράφoντας τις δραματικές στιγμές που έζησε επιλέγοντας να βάλει τέλος στην ζωή του προκειμένου να εμποδίσει τους πραξικοπηματίες να καταλάβουν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
«Ήθελα η καρδιά, ο εγκέφαλος και όλα τα όργανά μου να συνθλιβούν», δηλώνει ο 40χρονος άνδρας προσθέτοντας πως εκείνη την ώρα, δεν είχε καμία αμφιβολία ότι έκανε το σωστό. «Οταν πέφτω κάτω, βάζω το σώμα μου κάθετα στο άρμα, γιατί ήθελα η καρδιά μου, το μυαλό μου και όλα τα όργανά μου να συνθλιβούν με τη μία. Περιμένω να δω πώς είναι η αίσθηση αυτών των δευτερολέπτων. Δεν ήθελα να χάσω αυτή τη στιγμή, γιατί αν την έχανα, θα αισθανόμουν ότι έχασα κάτι μεγάλο. Ετσι, περιμένω εκεί, σκεφτόμενος, περιμένοντας να δω πώς είναι να ζεις αυτές τις στιγμές -γιατί αυτό είναι ο θάνατος», είπε στην Daily Mail.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΚΟΙΝΩΣ …..ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ…..ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…..ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΟΠΡΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ “ΗΡΩΕΣ”….

  2. 40 ΧΡΟΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.
    ΣΤΑ 50 ΞΕΚΙΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
    ΣΤΑ 60 ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ.
    ΕΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ 30 ΜΑΣ

Comments are closed.