ΚΟΥΙΖ:Ποιος γνωστός, ξένος επιχειρηματίας αγόρασε σπίτι “ΜΥΣΤΗΡΙΟ” στην Αθήνα;;

Κοινοποίηση:
90a35d32256d8c8d4251371c8b19c6f0_XL

Ευκαιρία για λίγους…

 Οι περισσότεροι θα θυμούνται το εντυπωσιακό κτίριο στο Κολωνάκι το οποίο φιλοξενούσε ως πρόσφατα την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα. Μετά την μετακόμιση της στο Χαλάνδρι, το κτίριο πουλήθηκε και όπως μαθαίνουμε το αγόρασε Τούρκος επιχειρηματίας!

Πρόκειται για τον Φερίτ Σαχένκ, πολύ γνωστό Τούρκο επιχειρηματία και πρόσωπο συνδεδεμένο με την Dogus, η οποία, ως γνωστόν, έχει επενδύσει στην Ελλάδα, σε διάφορα projects (Φλοίσβος κλπ), συνήθως σε συνεργασία με τον όμιλο Λάτση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα ορίστηκε στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Τιμή πολύ φθηνή, για τα δεδομένα του κτιρίου, την περιοχή κλπ.

Το γεγονός είναι από μόνο του ενδεικτικό των ευκαιριών που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό real estate.

Ποιος είναι ο Φερίτ Σαχένκ;

Είναι ο πιο πλούσιος Τούρκος με περιουσία που εκτιμάται σε 2,5 δισ. δολάρια. Ο όμιλος του, η Dogus Holding, διαθέτει 25 εταιρείες με δραστηρίοτητες που εκτείνονται από τράπεζες (την μεγαλύτερη τουρκική, Garanti Bank), κατασκευές, τουρισμό και media ( NTV, Star TV) απασχολώντας πάνω από 18.000 εργαζόμενους.

Στην Ελλάδα έχει παρουσία με οκτώ εταιρείες μέσω εξαγορών και συμμετοχών σε μαρίνες με ποιό γνωστή την «Lamda Flisvos» που διαχειρίζεται μαζί με την Lamda Development την μαρίνα του Φλοίσβου.

Άλλες επενδυτικές ευκαιρίες…

Την ίδια ώρα και νέο μεγάλο κατάστημα στην Αθήνα πρόκειται να λειτουργήσει, μέσα στην κρίση, η γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin! Ο χώρος έχει βρεθεί: Επί της οδού Κηφισίας, εκεί όπου άλλοτε ήταν το Metropolis, το οποίο πήγε βορειότερα.

Οι Γάλλοι μάλιστα μπαίνουν πολύ δυνατά στην αγορά, καθώς ετοιμάζουν νέα καταστήματα και στην περιφέρεια, ενώ θα εισάγουν και το θεσμό των «καταστημάτων γωνίας» στην Ελλάδα (Γλυφάδα).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ DEAL ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

Comments are closed.