Ποιος είναι ο Ρώσος μεγιστάνας που ελέγχει τα σουπερμάρκετ Dia;

Κοινοποίηση:
4

Το όνομά του είναι κάθε χρόνο στη λίστα των «πλουσιότερων» ανθρώπων του κόσμου. Είναι Εβραίος και ζει σε αρχοντικό αξίας 70 εκατ. στο Λονδίνο. Χιλιόμετρα ισπανικών ραφιών, γεμάτα με τρόφιμα, είναι πλέον στην ιδιοκτησία ενός Ρώσου μεγιστάνα. Ο Μιχαήλ Φρίντμαν, 53 ετών, έγινε τις τελευταίες ημέρες ο μεγαλύτερος μέτοχος της αλυσίδας των σουπερμάρκετ  Dia μετά την απόκτηση του 25% του μετοχικού της κεφαλαίου. Στη Ρωσία είναι ένα γνωστό πρόσωπο.

Τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι έμαθαν ότι τα ράφια των καταστημάτων στη νέα οικονομική τάξη θα μπορούν να είναι γεμάτα, αν και δεν υπάρχουν πάντα χρήματα για να βάζουν πολλά πράγματα στο καλάθι.

Η τύχη του άρχισε να διαμορφώνεται μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, όταν εισήλθε στον κόσμο των επιχειρήσεων. Σήμερα κατέχει το 32% της έβδομης μεγαλύτερης τράπεζας στη Ρωσία..

Η περιουσία του φτάνει τα 14,7 δισ. Γεννημένος στις 21 Απριλίου του 1964 στην Λβοφ στη δυτική Ουκρανία, σήμερα είναι ένας σεβαστός φιλάνθρωπος. Ως φοιτητής κέρδιζε τα προς το ζην πουλώντας εισιτήρια στην πόρτα των θεάτρων της Μόσχας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 δημιούργησε την πρώτη μεγάλη επιχείρησή του: μια εταιρεία καθαρισμού παραθύρων. Στη δεκαετία του ’90 απογειώθηκε και στη στροφή του στην αιώνα, ήταν ήδη ολιγάρχης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: