Ποιoς είναι ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που διώκεται για απάτη και πλαστογραφία; – «Υπέροχες» κομπίνες με τα περίφημα «Erasmus»

Κοινοποίηση:
aristoteleio

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος, είναι ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, που φέρεται ως πρωταγωνιστής σε «κομπίνα» σε βάρος του Ιδρύματος.

Η υπόθεση αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, των οποίων ο πανεπιστημιακός δάσκαλος ήταν υπεύθυνος, με την προκληθείσα ζημιά για το Πανεπιστήμιο να ξεπερνά τις 230.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καθηγητής φέρεται ότι υπέβαλε πλαστά δικαιολογητικά δαπάνης για τη συμμετοχή του στα εν λόγω προγράμματα κατά τις ακαδημαϊκές περιόδους 2010 έως 2013. Για άμεση συνέργεια στην υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη συνεργάτες του στο ΑΠΘ, όπως επίσης η σύζυγός του και ο πεθερός του.

Η «κομπίνα» έγινε αντιληπτή όταν οι εμπλεκόμενοι κατέθεσαν προς είσπραξη δαπάνες που αφορούσαν αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία είχαν εκδοθεί στο ίδιο όνομα, την ίδια ημέρα, αλλά για διαφορετικούς προορισμούς του εξωτερικού.

Οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος που αντιλήφθηκαν την απάτη, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, η οποία κίνησε τη διαδικασία της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας. Όπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής έχει ήδη επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που φέρεται ότι εισέπραξε παράνομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο συκγεκριμενος καθηγητης ΣΙΓΟΥΡΑ θα κατεχει τις πιο ‘δημοκρατικες’ περγαμηνες, ευλογημενος απο το ιδεολογικο/κομματικο μαντρι του……..

    υ.γ
    το συστημα ΣΑΣ, βλ. μεταπολιτευση, αγαπητοι του ‘δημοκρατικου’ τοξου/κουβα/ντενεκεδακι/κιλοτας…..θα το κανουμε φυλο και φτερο. Μια πληρες αποδομηση πριν την εξαφανιση του……. αυτος ειναι ο σκοπος μας!!

  2. Τουλαχιστον ας κανουν ενα τμημα για απατεωνες σαινια να σπουδαζουν τα παιδια μας διοτι δεν υπαρχει πιο δυνατο επαγγελμα απο τον πολιτικο η τον απατεωνα

Comments are closed.