“Πράσινο φως” από τους χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας για όπλα προς το ΠΚΚ!

Κοινοποίηση:
pkk-maxites

Στην Γερμανία που μέχρι σήμερα εναντιωνόταν στην βοήθεια σε όπλα προς το ΠΚΚ στον πόλεμο κατά της ISIS, πλέον αρχίζουν να ακούγονται και άλλες φωνές. Μιλώντας στο Spiegel Online ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών Βόλκερ Κάουντερ, είπε για πρώτη φορά πως ενδεχομένους μπορούν να σταλούνε όπλα στο ΠΚΚ. Ο Κάουντερ που είναι γνωστό πως είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες της Μέρκελ, δήλωσε πως στον πόλεμο κατά της ISIS, μπορεί να σταλούνε όπλα όχι μόνο στους πεσμεργκά αλλά και σε άλλες ομάδες των Κούρδων, περιλαμβανομένων και του ΠΚΚ.
Ο Κάουντερ μιλώντας στο περιοδικό-το οποίο μεταφράζουν τα tourkikanea-σχετικά με το θέμα δήλωσε : ¨ Ξέρω τα προβλήματα που έχει η Τουρκία με το ΠΚΚ. Αλλά δεν αποτελεί λύση το να παρατηρεί απλά την παγκοσμίως ανερχόμενη απειλή της ISIS να καταλαμβάνει πόλεις στα σύνορα της. Κρατώ ανοιχτή την πόρτα για ενίσχυση και άλλων ομάδων. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει παρά την βούληση της Τουρκίας αλλά μαζί της. Αυτό συμπεριλαμβάνει και την στήριξη του ΠΚΚ. Φυσικά κάθε βοήθεια σε όπλα, ενέχει και ρίσκα. Δεν υπάρχει εγγύηση 100% πως τα όπλα που θα σταλούν θα φτάσουν και στο επιθυμητό μέρος. Αλλά το ρίσκο θα είναι μεγαλύτερο αν δεν σταματηθεί η ISIS¨.

Ο Κάουντερ εξέφρασε τον θαυμασμό του για το άνοιγμα των συνόρων που έκανε η Τουρκία προς του πρόσφυγες από την Συρία και είπε : ¨Αλλά το ότι δεν παίρνονται από την Τουρκία αυστηρά μέτρα για το πέρασμα από τα σύνορα των μαχητών της ISIS – σύμφωνα με πληροφορίες μπαίνουν από την τουρκική πλευρά των συνόρων μαχητές της ISIS, ενώ παρεμποδίζονται αυτοί που θέλουν να φύγουν από το Κομπάνι- ενώ βομβαρδίζονται θέσεις του ΠΚΚ, είναι κάτι το απαράδεκτο¨.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: