Προθεσμία για την Δευτέρα ζήτησε και πήρε η Κ. Σαββαΐδου

Κοινοποίηση:
savaidoy

Προθεσμία για την Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από τους εισαγγελείς Ι. Δραγατσης και Αγγ. Τριανταφυλλου,

η Γενική Γραμματέας Εσόδων Κατερινα Σαββαιδου προκειμενου να ενημερωθεί απο τη δικογραφια.

Η κ. Σαββαίδου κλήθηκε

να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία μια μόλις ημέρα μετά την άσκηση σε βάρος της ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η υπόθεση για την οποία κλήθηκε σήμερα η κ. Σαββαίδου αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ’ ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η επίμαχη απόφαση φέρεται απλώς να “πάγωσε” επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου. Η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπεμθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία και ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκεται είναι πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Η δίκη πάντως για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: