Προσαγωγές νεαρών αντιεξουσιαστών στη Βεράντα του Κάστρου της Πάτρας

Κοινοποίηση:
veranta-kastro-patra

Στο χώρο της βεράντας του Κάστρου της Πάτρας παραμένουν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και αστυνομικοί της Ασφάλειας, με το κλίμα να είναι ήρεμο αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes, η εντολή που έχει δοθεί στους αστυνομικούς είναι αν οι αντιεξουσιαστές προσπαθήσουν να σπάσουν τις κλειδαριές και να μπουν στο χώρο να προχωρήσουν ξανά σε προσαγωγές.

 

Νεότερη ενημέρωση 19.32΄

Ελεύθερα αφέθησαν τα άτομα που είχαν προσαχθεί νωρίτερα στο Αστυνομικό Μέγαρο, μετά από καταγγελία για διαμαρτυρία που πραγματοποιούσαν στον χώρο του Κάστρου της Πάτρας, για το σφράγισμα της βεράντας από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Μετά την απελευθέρωση των προσαχθέντων μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου μετέβησαν πάλι στον χώρο της βεράντας, όπου παραμένουν, με σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες, να σπάσουν τις κλειδαριές και να μπουν στο χώρο.

 

Πρώτη ενημέρωση 19.12΄

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η προσαγωγή ατόμων που βρίσκονταν από νωρίς στο χώρο του Κάστρου της Πάτρας για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της βεράντας, κάνοντας καθαρισμό και συναυλία και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία.

Η επιχείρηση έγινε μετά από καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και περίπου 25 άτομα που βρίσκονταν στο χώρο του Κάστρου, αποχώρησαν ειρηνικά απομακρύνοντας τα αντικείμενά τους.  Στη συνέχεια, προσήχθησαν στην Ερμού για εξακρίβωση στοιχείων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: