Προσοχή στο e banking! Αυτά είναι τα κόλπα των απατεώνων!! Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε Έλληνες καταθέτες!

Κοινοποίηση:
email

Θύματα ηλεκτρονικής επίθεσης από απατεώνες που θέλουν να αρπάξουν πολύτιμα στοιχεία καταθετών έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες χιλιάδες πελάτες τραπεζών που βλέπουν τα e-mail τους να κατακλύζονται από περίεργα μηνύματα. Μάλιστα, όλες οι τράπεζες –βλέποντας το μέγεθος και το εύρος της κυβερνοεπίθεσης- σπεύδουν να ενημερώσουν τους πελάτες τους ώστε να είναι «υποψιασμένοι» ότι τα μηνύματα που παίρνουν δεν προέρχονται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά αντίθετα είναι κακόβουλα, με σκοπό να υφαρπάξουν πολύτιμες πληροφορίες.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι τράπεζες, αν και οι απάτες του web banking  έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, η προστασία από τους επιτήδειους είναι απλή αν τηρηθούν ορισμένες βασικές προφυλάξεις.

Για παράδειγμα είναι απαραίτητο το ΡC με το οποίο ο χρήστης συνδέεται στο Ιnternet να διαθέτει πρόγραμμα ελέγχου ιών. Επίσης, ο πελάτης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της εκάστοτε τράπεζας πρέπει να αποφεύγει να αποκαλύπτει εμπιστευτικά προσωπικά δεδομένα τα οποία με δόλιους τρόπους προσπαθούν τρίτοι να υποκλέψουν με ανακοινώσεις που οδηγούν σε ψεύτικα sites ή με παραπλανητικά e-mails. Και φυσικά μην ξεχνάμε πως σε καμία περίπτωση, καμία τράπεζα δεν ζητεί ποτέ από τον χρήστη εμπιστευτικά προσωπικά δεδομένα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: