ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύετε με αυτό τον τρόπο τα αυγά!

Κοινοποίηση:
avga

Ο διάσημος…
Αυστραλός διατροφολόγος Τζόελ Φέρεν υποστηρίζει ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε στη διατροφή μας είναι να μαγειρεύουμε τα αυγά με μη υγιεινό τρόπο.

«Το να τα κάνετε ποσέ ή βραστά είναι προφανώς ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος λόγω του ότι δεν προσθέτετε σε αυτά έξτρα λιπαρά. Απλά τα μαγειρεύετε σε νερό.

Η ομελέτα από την άλλη είναι η λιγότερη υγιεινή εκδοχή των μαγειρεμένων αυγών λόγω των πολλών συνταγών που κυκλοφορούν. Τέλος, τα τηγανιτά αυγά βρίσκονται κάπου στη μέση σε ότι αφορά τη θρεπτική τους αξία ανάλογα και με το σε τι λάδι μαγειρεύονται», λέει σύμφωνα με το faysbook.gr ο Τζόελ και συνεχίζει: «Προσωπικά τα μαγειρεύω με λάδι σε σπρέι έτσι ώστε να μειώνω στο ελάχιστο την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιώ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι και πάρα πολύ λίγο λάδι για το μαγείρεμα».

Με λίγα λόγια, μαγειρεύοντάς τα αυγά με τον πιο απλό τρόπο παίρνουμε από αυτά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΥΓΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ, ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΓΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΟΔΕΙΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ, ΜΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ “ΤΣΙΤΖΙΤΖΙΡΙΖΕΙ” ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ!!! Ε ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΚΑΓΚΟΥΡΑ, ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ‘ΛΕΓΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!

  2. Σιγά μην πεθάνουμε από το λάδι ρε μάγειρα..!!!

  3. ΣΩΠΑ ΤΩΡΑ ΚΑΗΜΕΝΕ…
    ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΠΕΣ ΨΩΡΟΣΕΦΙΣΚΟ

Comments are closed.