Πόσο ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΣ είναι ο Χένρι Κίσινγκερ; – Θεωρίες συνωμοσίας: Τι λέει ο… ΒΙΟΓΡΑΦΟΣ του για όλα αυτά που ΔΕΝ ξέρουμε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 25:  Former US Diplomat Henry Kissinger leaves following a meeting with British Prime Minister Theresa May at 10 Downing Street on October 25, 2016 in London, England. The former US Secretary of State is visiting the UK to help raise money for the care of and to keep open to the public Sir Edward Heath's country home.  (Photo by Leon Neal/Getty Images)

Η βιογραφία του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ από τον διακεκριμένο Βρετανό ιστορικό Νιλ Φέργκιουσον είναι μια πρόκληση για κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη. Είναι επίσης ένα απολαυστικό εγχείρημα, το οποίο δεν ερευνά μονάχα τη ζωή του πιο αμφιλεγόμενου Αμερικανού πολιτικού αλλά και την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Ο συγγραφέας μέσα από 900 περίπου σελίδες και δεκαετή έρευνα περιγράφει, εκτός των άλλων, τη διαχρονικά αβυσσαλέα σχέση του Τύπου με τον Κίσινγκερ.

  • Σύμφωνα με τον βιογράφο του, η συνωμοσιολογική υστερία που έχει κατά καιρούς διατυπωθεί και εξακολουθεί να αναπαράγεται στο διαδίκτυο γύρω από τον Κίσινγκερ, μπορεί συχνά να φθάσει στα όρια της παράνοιας. Την πρωτοκαθεδρία έχει η θεωρία για τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τις υπόλοιπες διεθνείς μυστικές οργανώσεις που έχουν ιδρύσει οι περιβόητοι Ιλλουμινάτοι με σκοπό να εγκαθιδρύσουν μια διαβολική «παγκόσμια κυβέρνηση». Ο Φέργκιουσον κατηγοριοποιεί τις εν λόγω θεωρίες στις τέσσερις πιο δημοφιλείς: την αγγλοφοβική θεωρία, την παρανοϊκή αντι-Κομμουνιστική, την αδιανόητη και την αριστερίστικη/λαϊκίστικη.
  • Η αγγλοφοβική θεωρία προέρχεται από το έργο του ιστορικού Carroll Quigley , ο οποίος δίδασκε στο Πανεπιστήμιο Georgetown. Σύμφωνα με την έρευνα του, ο Quigley ανακάλυψε μια πλεκτάνη των Βρετανών ενάντια στην Αμερική, την οποία οργάνωσαν απίθανοι συνωμότες, μεταξύ των οποίων o Άγγλος επιχειρηματίας Cecil Rhodes, o χρηματοπιστωτικός οργανισμός J.P Morgan και το αμερικανικό περιοδικό New Republic. Σύμφωνα με τον πρώην Τροτσκιστή και θεωρητικό Lyndon LaRouche, ο σερ Κίσιγκερ είναι πράκτορας της Μεγάλης Βρετανίας, μέλος ενός παγκόσμιου δικτύου με αποστολή την υπονόμευση των ΗΠΑ μέσα από ένα εσωτερικό μέτωπο που περιλαμβάνει την Κου Κλουξ Κλαν, τους Ναΐτες Ιππότες και το ινστιτούτο εξωτερικής πολιτικής Chatham House.
  • H αντικομμουνιστική θεωρία υποστηρίζει ότι ο Κίσινγκερ υπήρξε κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης και πράκτορας της KGB με την κωδική ονομασία BOR. Μέσω μιας μακροχρόνιας συνωμοσίας κατόρθωσε να φθάσει στον Λευκό Οίκο και να συμβάλλει στη φθορά των ΗΠΑ μέσα από την παράταση του Πολέμου στο Βιετνάμ, «αιχμαλωτίζοντας τον αμερικανικό λαό στα συμφέροντα του Κρεμλίνου». Η αλλόκοτη θεωρία ότι οι Σοβιετικοί στρατολόγησαν τον Κίσινγκερ στο παράνομο δίκτυο ODRA προέρχεται από ένα άρθρο του Alan Stang που δημοσιεύθηκε στο ακροδεξιό περιοδικό American Opinion και το οποίο βασιζόταν σε μαρτυρία ενός Πολωνού αποστάτη που είχε πράγματι αποκαλύψει έξι διπλούς πράκτορες που δρούσαν στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Ωστόσο η θεωρία για τον Κίσιγκερ ποτέ δεν τεκμηριώθηκε.
  • H αδιανόητη θεωρία «τεκμηριώνει» ότι ο Κίσιγκερ είναι ο πιο διαβολικός άνθρωπος στο πλανήτη (αριθμολογικά το όνομα του αποκωδικοποιείται από το νούμερο 666 και είναι προφανώς και σατανιστής), ενώ είναι υπεύθυνος, εκτός των άλλων, για την διεθνή εξάπλωση του ιού HIV αλλά και πίσω από την άνοδο του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Ανάμεσα στους εμπνευστές της είναι ο Τεξανός δημοσιογράφος Jim Marrs, o Len Horrowitz και David Icke.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον βιογράφο του, ενώ οι παραπάνω θεωρίες συνήθως δεν λαμβάνονται υπόψη από ανθρώπους που διαθέτουν κριτική σκέψη, οι θεωρίες που προέρχονται από τους κόλπους του αριστερού λαϊκισμού αλλά και της διανόησης, επιχειρούν να συνθέσουν ένα πορτρέτο του Κίσινγκερ, σύμφωνα με το οποίο είναι ένοχος για πολιτικά εγκλήματα και εγκλήματα πολέμου. Για τον Φέργκιουσον, η πλειοψηφία αυτών των θεωριών έχει ανάλογη βαρύτητα με τον ήρωα μιας σειράς καρτούν με τίτλο The Venture Bros, όπου εμφανίζεται μια μυστηριώδης μορφή με το όνομα Dr. Henry Killinger, κρατώντας μια μαγική δολοφονική τσάντα.

Ασφαλώς, ο συμπατριώτης του δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς, που έγραψε την πολύκροτη «Δίκη του Χένρι Κίσιγνκερ» και η ιταλίδα δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι δεν θα συμφωνούσαν καθόλου με τον Νιλ Φέργκιουσον σε πολλά από τα συμπεράσματα του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: