Πώς θα διατηρήσεις τα δόντια σου υγιή και λευκά

Κοινοποίηση:
shutterstock-498913654_ck8f

Σύμφωνα με πρόσφατη online έρευνα, το πρώτο πράγμα που κοιτάει ένας άντρας σε μια γυναίκα, αλλά και μια γυναίκα σε έναν άντρα δεν είναι ούτε το πλούσιο ντεκολτέ, ούτε τα φουσκωμένα μπράτσα, αντιστοίχως. Το πιο σημαντικό όλων και για τα δύο φύλα είναι ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να προσέχεις την στοματική σου υγιεινή και να ακολουθείς μια ρουτίνα περιποίησης που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα δόντια σου υγιή και λευκά για όσο δυνατόν περισσότερο. Εξάλλου, ένα λαμπερό ολόλευκο χαμόγελο δεν κοστίζει τίποτε και μπορεί να σου χαρίσει τα πάντα. Αρκεί να ξέρεις πώς να το αποκτήσεις.

> Γιατί τα δόντια μας σταματούν να είναι λευκά;

Εξοπλίσου με μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
Οι οδοντίατροι συνηγορούν στο ότι μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα έχει καλύτερα αποτελέσματα από την κλασική, καθώς καθαρίζει κάθε δόντι, ακόμη και περιοχές που συχνά δεν καταφέρνει φτάσει η συμβατική οδοντόβουρτσα , εξασφαλίζοντας στοματική καθαριότητα ανώτερης ποιότητας. Φρόντιζε να αντικαθιστάς το βουρτσάκι κάθε τρεις μήνες.

Αγόρασε μια καλής ποιότητας οδοντόκρεμα
Η επιλογή της πρέπει να είναι ανάλογη με τις ανάγκες σου. Αν για παράδειγμα έχεις ευαίσθητα ούλα, καλό θα ήταν να εφοδιαστείς με μία οδοντόπαστα που ενδείκνυται για το πρόβλημά σου. Αν πάλι δεν έχεις κάποιο θέμα με την στοματική σου υγιεινή, μια καλή λύση είναι οι λευκαντικές οδοντόκρεμες, που επιμένει περισσότερο στην απομάκρυνση της κιτρινίλας.

Το βούρτσισμα να σου γίνει συνήθεια
Προκειμένου να διατηρήσεις την οδοντοστοιχία σου σε καλή κατάσταση και τα δόντια σου όσο πιο λευκά μπορείς για να συνεχίσεις να χαμογελάς ακομπλεξάριστα, μια από τις καθημερινές σου συνήθειες πρέπει να είναι το βούρτσισμα των δοντιών, κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Βούρτσιζε τα δόντια σου με απαλές, κυκλικές κινήσεις και όχι με βίαιο τρόπο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού των ούλων.

Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα…
Κυρίως μετά από την κατανάλωση τροφών, ώστε να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα τροφών, που προκαλούν πλάκα και ουλίτιδα.

…Αλλά και στοματικό διάλυμα
Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιείς, είτε μετά το βούρτσισμα, είτε μετά από ένα γεύμα που κατανάλωσες και δεν έχεις τη δυνατότητα να πλύνεις εκείνη την ώρα τα δόντια σου. Προτίμησε στοματικά διαλύματα που εμπεριέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο συμβάλλει στην λεύκανση.

Μην αμελείς το ραντεβού με τον οδοντίατρο
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι κάθε έξι μήνες, δύο φορές δηλαδή το χρόνο, είναι να καλό να επισκέπτεσαι τον γιατρό σου και να κάνεις καθαρισμό, ώστε να διατηρείς σε καλή κατάσταση την οδοντοστοιχία σου και να παρακολουθείς την στοματική σου υγιεινή για τυχόν εμφάνιση προβλημάτων υγείας.

Αυτά από εμάς και μην ξεχνάς να χαμογελάς, είναι μεταδοτικό.

Χριστίνα Φαραζή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: